De laatste tijd komen er steeds meer indie-ontwikkelaars af met een horrorgame. Wel, volgend jaar kunnen we Routine aan het lijstje toevoegen.

Net als Slender zul je ook in Routine een griezelige locatie moeten verkennen. In deze game ga je namelijk op onderzoek uit om de verdwijning van wetenschappers op een verlaten maan onderzoeksstation te kunnen verklaren door het vinden van achtergelaten floppy disks. Wij vinden dit plot wat lijken op de Dead Space franchise, maar de ontwikkelaar, Lunar Software, past een andere aanpak toe.

Zo zal de game beschikken over gerandomiseerde gevaren in de omgeving, A.I. locaties en hulpmiddelen. Zoals je in de onderstaande trailer zult merken, krijg je geen HUD, health bars, hit points of extra levens ter beschikking. Hierdoor is het de bedoeling om te rennen voor je leven en je te verstoppen wanneer je een vijand spot, net zoals in Amnesia: The Dark Descent.

In tegenstelling tot Dead Space zal er wel wat actie in Routine zitten, maar dit zal echter niet veel zijn. In Routine heb je het namelijk zelf in de hand of je in een gevecht beland of niet, maar de ontwikkelaar raadt het toch aan om dit als een laatste uitvlucht te gebruiken. Om je mannetje te staan in een gevecht, heb je een tool ter beschikking, namelijk de C.A.T. (Cosmonait Assistance Tool). Deze C.A.T. tool werkt op batterijen, dus hoe minder je het gebruikt, hoe beter! Toch raadt Lunar aan om deze tool niet vaak te gebruiken, want door het afvuren van de C.A.T. weten andere vijanden waar je bent en als je dan nog slechts één schot over hebt, heb je het toch mooi zitten…

There is combat in Routine, but it is really only there as a last option to potentially get you out of a sticky situation. There is also the possibility that firing the tool could also put you in a worse situation than before. Avoiding combat is really the best solution if you want to stay alive long on Routine.

Routine kunnen vroeg volgend jaar verwachten op de PC en Mac.

No more articles