Telltale Games, de studio die we vooral kennen van The Walking Dead serie, waarvoor het in 2012 awards mee in de wacht sleepte voor beste verhaal, willen nu ook hun pijlen richten op een grotere franchise. Momenteel is de studio druk bezig met seizoen twee van The Walking Dead maar mede oprichter, Dan Conners, maakte duidelijk dat ze de zaken groots willen aanpakken in de toekomst, en liet daarbij namen vallen als Half-Life, Star Wars en zelfs Halo.

Telltale Senior Vice President, Steve Allison, gaf in een reactie aan dat de voorbeelden, aangehaald door Dan Conners, geen bevestiging zijn voor mogelijk nieuwe titels en louter speculaties waren. Wel liet hij verstaan dat ze in de nabije toekomst waarschijnlijk met een dergelijk groots project zouden van start gaan, maar noemde daarbij nog geen namen. Zelf geloven ze er alvast in om zo’n groots project tot een goed einde te brengen.

Telltale die als geen ander weet hoe ze een verhaal moeten uitwerken in een game bracht eerder ook hun versie van Jurassic Park en Back to the Future uit. Momenteel zijn ze ook aan het werk met een op een stripboek serie gebaseerde versie van Fables.

Bij dergelijk nieuws gaan we alvast watertanden over welke franchise Telltale zal weten binnen te halen. Want dat het veel goeds zou kunnen beloven moge zeker zijn.

No more articles