Naast een nieuwe modus voor Dota 2, geeft Valve ook enkele duizelingwekkende statistieken vrij voor dit aankomende succesverhaal.

Tot op heden zijn er maar liefst, verschrik je niet, een miljoen Dota 2 games gespeeld en dit is nog maar slechts de closed bèta! Zo’n groot aantal betekent dat er maandelijks 3 miljoen unieke spelers zijn! Als daar je broek niet van uitvalt, dan weten we het ook niet…

The Dota 2 community is blossoming into a beautiful flower.

Naast de statistieken heeft Valve ook een nieuwe modus aangekondigd, genaamd “Least Played Mode”, een toch wel zeer bijzondere naam en ook doet wat het doet vermoeden. Deelnemende spelers worden namelijk gedwongen om personages te gebruiken waar ze niet vertrouwd mee zijn. Het keuzemenu bestaat ui 96 selecties, waardoor spelers zonder twijfel hun eigen favorieten hebben. Valve vindt het spijtig dat de niet-favorieten geen kans zouden krijgen, en voert daarom deze update door om spelers ook hun horizonen te verleggen.

Having an even playing field for everyone in the match will hopefully encourage players to break out of their comfort zone and try new heroes.

Ook heeft de ontwikkelaar een patch op de game losgelaten, waardoor een aantal bugs zijn gerepareerd en extra Steam Workshops beschikbaar zijn. Zo is het nu mogelijk om items te maken voor de Centaur Warrunner, Batrider, Mirana, Keeper of the Light, Shadow Demon en Slark. Ook de Warlock en Drow Ranger bots hebben hun weg naar de game gevonden.

No more articles