Uitgever Tecmo Koei trakteert ons op een heerlijke launch trailer voor het nieuwste deel in de Atelier serie.

De namen Escha en Logy verwijzen naar de twee hoofdrolspelers waartussen je kan kiezen bij aanvang van het spel. Het verhaal en de gameplay van beide verschilt in die zin dat Escha het verhaal volgt van een alledaagse alchemist in de traditionele zin van de serie. Het verhaal van Logy is dan weer iets donkerder getint en baseert zich vooral op de speelwereld verkennen.

De trailer geeft je een mooi overzicht van de personages in de game, want je kan namelijk met een groep bestaande uit zes personages op avontuur trekken. Die personages beschikken elk over hun eigen unieke eigenschappen om het strategy element in de game naar voren te brengen. Niet alleen dat, maar ook uitgebreide “item crafting” en alchemie mogelijkheden behoren tot de gameplay. De game draait tevens op een nieuwe graphics engine, waardoor de speelwereld er op zijn best uitziet.

Voor de westerse release werd de game trouwens voorzien van een Engelstalige voice-over. Liefhebbers van een degelijke RPG en het betere animewerk moeten de trailer zeker eens bekijken. Atelier Escha & Logy: Alchemists Of The Dusk Sky is verkrijgbaar voor de PlayStation 3 via het SEN netwerk voor de prijs van €49,99.

No more articles