Prototype-fans van het eerste uur kunnen binnenkort ook hun hart ophalen in de bioscoop, want in de lijn der verwachtingen maakte men een verfilming van Prototype. Nou ja, een film die veel weg heeft van de game…

De prent ‘The Prototype’ gaat op 21 juni in wereldpremière, met als hoofdrolspeler acteur Joseph Mawle die we vooral kennen van zijn rol als Benjen Stark in de Game of Thrones-serie. En wie de trailer van de nieuwe Amerikaanse science fictionfilm ‘The Protoype’ bekijkt, zal vaststellen dat de film veel gelijkenissen vertoont met de Prototype-game: wanneer de mensheid erin slaagt om een mens tot robot te bouwen, klinkt dit veelbelovend. Echter als een zorgvuldig opgezette en nauwkeurige proef mislukt met de robot, gaat een militaire eenheid op zoek naar het gevluchte robotprototype.

Vervolgens blijkt de gebouwde machine toch iets beter te werken dan verwacht. Prototype is natuurlijk niet de eerste in het lijstje verfilmde games. De bekendste film, gebaseerd op een game, is zonder twijfel Tomb Raider die een brutowinst van maar liefst 275 miljoen dollar opleverde! Lara Croft werd uiteraard gespeeld door Angelina Jolie, één van de vier Oscarwinnaars in een video game movie:

Overall it does not seem as though video games translate very well into movies.

No more articles