Deze titel komt misschien als een verrassing, maar er werd dan ook weinig over bekend gemaakt.

De game komt op 22 maart uit voor de PC, Xbox 360, PS3, en de Wii U. Op de vraag waarom er weinig details of beelden werden vrijgegeven kon de woordvoerder van Terminal Reality geen sluitend antwoord geven. Dat het echter geen gewone first person shooter wordt, zoals word verwacht, blijkt nu wel uit enkele details die eindelijk werden vrijgegeven. Het verhaal is gebaseerd op de broers Daryl en Merle Dixon die ook in de tv reeks een hoofdrol spelen. Verwacht je echter niet aan Call of Duty zombie toestanden zoals je van Activision zou kunnen denken.

Survival Instinct zal meer uitdaging bieden dan simpelweg zombies uit je weg knallen. Zo speelt de game zich af in een open speelwereld waar je verschillende routes kan nemen om je doel te bereiken. Zaken die je daarbij in overweging moet nemen zijn onder andere voorraden en munitie. Je kan ook een wagen nemen als je je sneller wilt voortbewegen, maar dan moet je wel tijdig benzine vinden om bij te tanken. Zoniet kan je stil vallen in een van zombies vergeven gebied waar je overlevingskansen miniem zijn. Tevens moet je ook rekening houden met mogelijke obstakels die je op je weg tegenkomt. Zo kan je niet overal zomaar met een wagen doorheen rijden.

Je hoort het, deze game zou weleens veel meer diepgang kunnen aanbieden dan aanvankelijk gedacht. Voor een definitieve conclusie zullen we echter nog tot vrijdag moeten wachten.

 

No more articles