Iedere week wordt in deze special één minder bekende game in de kijker geplaatst. Deze underdog wordt van wat informatie voorzien, als het ware een kleine review. Deze week halen we ons hartje op met: Need for Speed: Most Wanted. Kreeg jouw favoriete game wat te weinig aandacht? Laat het weten in een reactie.

In deze editie van Games in kaart gebracht halen we nog eens een goede oude game uit onze kast. Need for Speed: Most Wanted is één van de favorieten van Snacker Indy en zorgt voor hem nog altijd hopen plezier. Deze game zag 7 jaar terug het daglicht en zal dit opnieuw doen dit najaar. Voor diegenen die niet kunnen wachten op de nieuwe Most Wanted hebben we een goede tip: stof je oude Most Wanted nog eens af en laat je gaan!

Ontwikkelaar

Deze ontwikkelaar klinkt erg bekend in de oren, het is namelijk EA. Wie dit niet wist, zoek een andere hobby, snel! Meer bepaald EA Black Box en EA Redwood. Deze game kwam naar de PC, Nintendo DS, GameCube, PS2, Xbox, GBA, Xbox 360, PSP en PS3. Kortom, bijna teveel om op te noemen.

Verhaal & gameplay

We zijn een straatracer die graag naam wil maken in het ondergrondse straatracingwereldje. Onze goede vriend is erg goed en dit vindt niet iedereen even leuk. Zo race je tegen Razor, een straatracer die helaas niet tegen zijn verlies kan en alles zal doen om te kunnen winnen. Ook al betekent dat het saboteren van jouw voertuig. Razor staat op nummer 15 in de Blacklist en dankzij de wagen die hij van jou won, racet hij zichzelf naar de top. Woedend en zinnend op wraak wil onze racer maar één ding: Razor van de troon stoten. Samen met de hulp van Mia lijkt dit aardig te lukken, ze zorgt voor geld voor een wagen en voor contacten. Je bent klaar voor de straatraces en de top is in zicht…

GameSnackBE-Need-For-Speed-Most-Wanted-2005-Screenshot-01

In Most Wanted zijn de mogelijkheden bijna oneindig in het pimpen van jouw wagen. Koop een stockwagen en verander ieder onderdeel, zowel binnen als buiten. Hiernaast kun je nog voor een ander kleurtje of stickertje zorgen. Wanneer jouw bolide af is, kun je ermee aan de slag: voordat je aan een Blacklist-member kunt beginnen, moet je enkele andere races voltooien. Deze races bestaan uit 6 types: circuit, sprint, knock-out per ronde, dragraces, tolhuizen en radar races. De meeste spreken voor zich, maar in tolhuizen moet je checkpoints binnen een bepaalde tijd bereiken en in radar races moet je jezelf laten flitsen tegen een zo hoog mogelijke snelheid.

Eigen aan de game is de open wereld, waarin je kunt cruisen in de stad of de politie kunt uitdagen. De politie speelt dan ook een erg grote rol. Zo moet je in achtervolgingen enkele doelen voltooien, naast de kleinere races voor je aan de volgende Blacklist-members kunt beginnen. Of je laat je gewoon achtervolgen omdat het leuk is.

No more articles