De Samsung Galaxy S3 is een smartphone van Samsung. De smartphone werd aangekondigd op 30 mei 2011. J.K. Shin, hoofd van de mobiele afdeling van Samsung, liet toen aan The Wall Street Journal weten dat Samsung de opvolger van de Galaxy s2 in het eerste kwartaal van 2012 op de markt zou brengen. Dit moment is bijna aangebroken.

De geruchten rondom de Samsung Galaxy S III houden al een lange tijd aan. Gelukkig komen we naarmate de release in zicht komt meer en meer te weten over het toestel. Een paar weken geleden maakte Samsung al bekend dat het apparaat in mei, misschien zelfs al in april, in de winkerekken zou moeten liggen.

Waar men dacht dat deze nieuwe smartphone 3D-ondersteuning zou krijgen, zal dit, volgens Samsung, helemaal niet het geval zijn. Hiervoor heeft het contact opgenomen met Engadget en hen uitgelegd dat er zelfs nog geen plannen zijn om de komende telefoons uit te rusten met zulke technologie.

Over de hardware van de nieuwe Galaxy is ook nog maar weinig geweten, maar geruchten spreken wel al over een Exynos 4412 SoC met een viertal Cortex-A9 kernen. De grafische kwaliteit zou bij het toestel verzorgd worden door een ARM Mali-T604 MP4 GPU. Deze processor zou vele malen sterker moeten zijn dan het vorige model, als we de geruchten mogen geloven natuurlijk. We houden jullie op de hoogte.

No more articles