Square Enix kondigt vandaag Deus Ex: The Fall aan, een nieuw hoofdstuk in de Deus Ex serie, dat zeer binnenkort voor mobile en tablet devices beschikbaar komt.

Deus Ex: The Fall speelt zich af in het jaar 2027. Het is een tijd van grote innovatie op het gebied van neuroprothesen, maar het is ook een tijd van chaos, complotten en sociale ongelijkheid. Machtige corporaties hebben regeringen in hun macht en controleren de medicijnenstroom die noodzakelijk is voor cybernetisch geaugmenteerde mensen om te overleven. Te midden van deze chaos probeert Ben Saxon, een voormalig Britse SAS huurling die zelf geaugmenteerd is, wanhopig de waarheid achter het medicijncomplot te ontrafelen. Verraden door de private militaire organisatie waar hij eerst deel van uitmaakte, de Tyrants, staat niet alleen zijn eigen leven op het spel maar dat van alle geaugmenteerde mensen, en de tijd tikt steeds sneller weg…

Jean-François Dugas, Executive Game Director bij Eidos-Montréal, wist ons het volgende te vertellen:

We zijn erg blij om verder te gaan met de Deus Ex serie voor mobiele platformen en te beginnen aan een nieuwe reis. Het team heeft een geweldige klus geklaard. Er is een heel nieuw verhaal gecreëerd en de besturing is op maat gemaakt voor intuïtieve touch screen gameplay. Tegelijkertijd blijft het spel trouw aan het Deus Ex universum. Spelers kunnen exploratie, actie, hacking en sluipen verwachten, en natuurlijk keuzes en consequenties, oftewel; de volledige Deus Ex ervaring.

Deus Ex: The Fall, ontwikkeld door Square Enix’s Mobile divisie in Europa, in samenwerking met het originele Deus Ex: Human Revolution team van Eidos-Montréal en N-Fusion, is een verhalende actie-RPG en de eerste Deus Ex in de serie die verschijnt voor mobile en tablet devices. Het spel bevat compleet nieuwe personages uit het door Random House uitgeven boek Deus Ex: The Icarus Effect en gaat direct verder waar het boek eindigt.

Ook Antony Douglas, General Manager van Square Enix Mobile, nam de tijd om ons een extra woordje te vertellen:

Smart devices spelen een centrale rol in Square Enix’s platformstrategie en we benaderen deze met dezelfde aandacht en toewijding als onze verpakte- en digitale releases. Deus Ex: The Fall is het bewijs van onze toezegging om hoogwaardige entertainment voor mobile en tablet devices af te leveren.

Het eerste deel in deze mobile serie zal deze zomer beschikbaar zijn.

No more articles