Kickstarter is een site waar iedereen met een goed idee geld kan vragen aan de mensen. Dit in ruil voor het product, of een korting weliswaar. Naast alle media zoals film, behoort gamen tot een populair genre op Kickstarter.

Sommige ideeën vergaan in het niets of behalen hun doelstelling niet, maar voor de Oculus Rift ziet de toekomst er rooskleurig uit. Deze virtual reality headset heeft meer dan $400 000 opgebracht in minder dan 24 uur, maar dit betekent niet dat niemand meer zal sponsoren; de teller staat op het moment van schrijven op iets meer dan $700 000. Met headset bedoelen we niet zomaar een headset, maar een mooi gedesignde bril die het begin van virtual reality zou kunnen betekenen. Maar waarom is deze headset zo populair? Wel, omdat enkele bekende ontwikkelaars dit project steunen. Ontwikkelaars John Carmack, Cliff Bleszinski en zelfs Gabe Newell spreken allemaal vol lof over dit hebbeding en kijken erg uit naar het ontwikkelen voor deze technologie.

Naast de steun van bekende ontwikkelaars krijg je, als je meer dan $300 gesteund hebt, zomaar even een developerkit toegestuurd. Wanneer deze op de markt verschijnt zal de Oculus Rift een hoog prijskaartje hebben, maar de exacte prijs is onbekend. Hou wel in het achterhoofd dat men slechts een exemplaar thuis kan ontvangen na het steunen van meer dan $275 en dan mag je deze nog zelf in elkaar steken. Dus reken op een prijs van tussen de 200 en 300 euro.

Dit project ziet er veelbelovend uit en we kijken er allemaal naar uit hier bij GameSnack, maar gezien dit een protoype is, zou het wel eens kunnen zijn dat brillende gamers best eens nadenken over contactlenzen. Maar verder lijkt het comfort wel een pluspunt, want men kan zoals je kunt zien gewoon een ouderwetse headset combineren.

Hieronder kan men de developerkit specificaties vinden, maar hun doel is om deze nog indrukwekkender te maken voor het grote publiek:

  • Head tracking: 6 degrees of freedom (DOF) ultra low latency
  • Gezichtsveld: 110 graden diagonaal / 90 graden horizontaal
  • Resolutie: 1280×800 (640×800 per oog)
  • Inputs: DVI/HDMI en USB
  • Platformen: PC and mobiel
  • Gewicht: ~0.22 kilogram
No more articles