Nintendo bracht in zijn laatste Direct persboodschap nog meer games naar voren met Luigi in de hoofdrol.

Luigi krijgt dit jaar een VIP behandeling door Nintendo met enkele games waarin Mario’s jongere broer in de schijnwerpers staat. Naast het eerder aangekondigde Luigi’s Mansion: Dark Moon, zal de loodgieter ook zijn opwachting maken in Mario’s Golf: World Tour en Mario & Luigi: Dream Team. De eerste titel behoeft waarschijnlijk weinig introductie. In Mario’s Golf komen alle bekende personages uit het Mario universum samen om er een balletje op los te meppen in een vrij fictieve versie van (mini)golf.

De tweede titel, Mario & Luigi: Dream Team, doet Luigi echter meer eer aan. Dit is het nieuwste deel in de RPG reeks waarin beide broers de hoofdrol spelen. Het verhaal speelt zich af in een droom waarin Luigi zich bevindt. Het lijkt erop dat de 3D mogelijkheden van de 3DS afgewisseld worden met 2D omgevingen, maar er is slechts weinig informatie voorhanden momenteel. Beide games zouden deze zomer verschijnen voor de 3DS maar een exacte releasedatum moet nog volgen.

Op vlak van de Wii U is Nintendo overigens druk in de weer met een omvangrijke uitbreiding voor New Super Mario Bros U. De meer dan 80 levels die de game rijk is worden allen herwerkt en zullen Luigi in de hoofdrol plaatsen voor een nieuw avontuur. De uitbreiding zou de naam New Super Luigi U meekrijgen en zal later dit jaar nog verschijnen. Fans van Mario games, en meer bepaald Luigi, zullen dit jaar ruim op hun wenken bediend worden.

No more articles