Dat Nintendo het goed doet met zijn 3DS wisten we al langer dan vandaag, maar als kers op de taart heeft men vandaag bekend gemaakt dat ze maar liefst 4,5 miljoen handheld consoles hebben verkocht in Amerika!

4,5 miljoen na bijna één jaar… Dat is zelfs dubbel zoveel dan de DS verkocht in zijn eerste jaar! Maar hoe zit het met de games? Zo weet Super Mario 3D Land een totaal van 1,75 miljoen verkochte exemplaren te behalen sinds zijn release in november. Ook Mario Kart 7 weet het uitstekend te doen met zo’n 1,45 miljoen verkochte kopies sinds zijn release in december.

Volgens Reggie Fils-Aime, de president van Nintendo America, voldoen de cijfers aan de verwachtingen, maar zegt er onmiddellijk bij dat ze er nog meer uit kunnen halen. Ook is de president zo goed van geest geweest om ons een aantal vergelijkende cijfers tussen de 3DS en DS te bezorgen.

  • Totaal aantal verkochte handheld consoles: DS 2,3 miljoen; 3DS 4,5 miljoen
  • Totaal aantal software titels vrijgegeven: DS 58; 3DS over de 100
  • Totaal aantal titels verkocht: DS 5 miljoen; 3DS over 9 miljoen
  • De totale omzet van hardware, software en accessoires: DS 412 miljoen euro, 3DS 914 miljoen euro.

Met een enorme line-up van first- en third-party games, en nog meer dat er zit aan te komen, gaat de 3DS een ongelooflijk mooie toekomst tegemoet.

No more articles