Het eerste resultaat van de exclusieve samenwerking tussen Blender Foundation en Nintendo wordt op 2 mei gelanceerd.

De baanbrekende korte film Big Buck Bunny komt naar Nintendo Video als onderdeel van een speciale samenwerking met Blender Foundation, de awards winnende organisatie achter een ‘open source’ computerprogramma voor het maken van 3D-content. Europese kijkers kunnen de film in stereoscopisch 3D bekijken wanneer deze wordt gelanceerd in drie mini-afleveringen voor Nintendo Video, beginnend op 2 mei.

Big Buck Bunny is één van de bekendste personages van Blender Foundation. De film volgt de avonturen van het pluizige konijn, terwijl hij wraak neemt op het trio ondeugende bosdieren dat zijn vreedzame dagelijkse routine verstoorde. De film duurt tien minuten, is geïnspireerd door rijke tekenfilmtradities en geeft een nieuwe draai aan de vermakelijke en verrassende verhalen van de beste cartoons.

De film wordt momenteel opnieuw gemaakt in stereoscopisch 3D door Studio Lumikuu in Finland, in samenwerking met Blender Foundation. Big Buck Bunny is sinds de lancering in 2008 miljoenen keren online bekeken. Deze populariteit is voor een groot deel te danken aan de gedetailleerde beelden in combinatie met de grappige verhaallijn en personages. De film is ook warm ontvangen door de enorme Blender 3D-community met ongeveer 300.000 leden.

Laurent Fischer, managing director PR en marketing bij Nintendo of Europe: [blockquote]”We zijn trots om in samenwerking met Blender Foundation de avonturen van Big Buck Bunny bij de consument te bezorgen als content voor Nintendo Video. De stereoscopische 3D-technologie helpt echt om de personages in beeld tot leven te wekken. Houd Nintendo Video op Nintendo 3DS in de gaten voor volgende afleveringen van Big Buck en zijn vrienden.”[/blockquote]

Ton Roosendaal, de directeur van de Blender foundation: [blockquote]”Als fan van Nintendo en Zelda vind ik het heel spannend om te zien hoe ons werk tot leven komt op Nintendo 3DS. Lumikuu heeft geweldig werk geleverd, toen we onze film in 3D bekeken, was het alsof we hem weer voor de eerste keer zagen.”[/blockquote]

De eerste van de drie delen Big Buck Bunny 3D wordt exclusief voor Nintendo Video gelanceerd op 2 mei.

No more articles