Het nieuwste deel in de Castlevania-serie verschijnt op 8 maart 2013 exclusief voor Nintendo 3DS.

De overeenkomst houdt in dat Nintendo verantwoordelijk wordt voor de verkoop, marketing en distributie van het spel in Europa en Australië, terwijl Konami Digital Entertainment GmbH de uitgever blijft.

In Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate ga je in verschillende tijdperken op avontuur met verschillende leden van de Belmont-familie, elk met hun eigen unieke vaardigheden en eigenschappen. Tijdens het verkennen van de waanzinnig gedetailleerde levels, kun je het diepgaande strategische vechtsysteem en vernietigende combo’s gebruiken om de vele griezels en enorme eindbazen op je pad te overwinnen. De actie vindt plaats in unieke, sfeervolle omgevingen die zijn opgetrokken uit 3d-polygoonbeelden in hoge resolutie, met zijwaarts scrollende gebieden die naadloos overgaan in volledig driedimensionale gevechten.

Over de samenwerking tussen Nintendo en Konami zegt Laurent Fischer, Managing Director Marketing, PR & Distributor Markets van Nintendo of Europe het volgende:

De rijke geschiedenis vanCastlevania-spellen op Nintendo-systemen begon in de jaren tachtig met de lancering van het originele Castlevania voor het NES-systeem. We zijn heel trots dat we opnieuw samenwerken met Konami om het nieuwste deel van de Castlevania: Lords of Shadow-franchise naar Nintendo 3DS te brengen.

Dit nieuwe avontuur speelt 25 jaar na de gebeurtenissen van Castlevania: Lords of Shadow en onthult de verhalen van Gabriel Belmonts afstammelingen Simon en Trevor Belmont. Zij bestrijden hun eigen afkomst totdat ze hun ware en gruwelijke lot ontdekken. Trevor Belmont is een strijdkracht van de Brotherhood of Light wiens moeder, door zijn vader Gabriel Belmont, is vermoord. Als Gabriel na jarenlange verbanning terugkeert, zet Travis koers naar het mysterieuze kasteel van zijn vader om de dood van zijn moeder te wreken. Gabriel Belmont is inmiddels veranderd in de krachtige vampier Dracula en heeft de Brotherhood de oorlog verklaard, waardoor alles aanstuurt op een allesbepalende confrontatie tussen vader en zoon.

Aldus Shinji Hirano, de Europese directeur van Konami Digital Entertainment GmbH:

De Nintendo 3DS is het perfecte platform voor het nieuwste deel in de Castlevania: Lords of Shadow-franchise. Vanwege de grafische kracht en unieke 3D-functies van het systeem wordt dit de fraaiste draagbare Castlevania-ervaring ooit. Fans van de serie kunnen nu waar ze maar willen van de geweldige actie genieten.

Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate wordt in Europa gelanceerd op 8 maart 2013, exclusief voor Nintendo 3DS.

No more articles