Zou er dan toch nog hoop zijn voor de Wii U aan de horizon?

Op de Game Developers Conference vorige week maakte Nintendo bekend dat er vijftig games zitten aan te komen voor de Wii U, die gebaseerd zijn op de Unity Games Engine. Tijdens de Conference liet Nintendo al negen games zien en bevestigde dat er de komende twee maanden nog eens zeventien Unity games aankomen. Daarbovenop zouden er nog eens vijftig andere games in de maak zijn die op de Unity Game Engine draaien.

Het grote aantal is een rechtstreeks gevolg van een partnerschap tussen Nintendo en Unity Technologies in 2012. Daarbij heeft Nintendo de rechten om het Unity development platform te mogen verdelen aan zijn eigen ontwikkelaars, maar ook aan externe en zogenaamde third party ontwikkelaars.

Het Unity platform is vooral bij indie ontwikkelaars populair en dat benadrukte Nintendo ook op de Conference door ontwikkelaars te laten zien hoe gemakkelijk ze creatieve ideeën kunnen overbrengen naar de Wii U. Daar houdt het echter niet op, want nu de game engine populair lijkt te zijn voor de Wii U onderzoekt Nintendo nu ook de mogelijkheid om het Unity platform ook naar de 3DS te brengen.

Volgens een woordvoerder zou er namelijk voldoende vraag zijn vanuit de ontwikkelaars om dit systeem ook op de 3DS toe te passen. Het ziet er dus naar uit dat de Wii U een flinke boost aan games zal te zien krijgen. Hopelijk wordt daarmee de weg gelegd naar een betere toekomst voor de console die dringend nood heeft aan games.

No more articles