De E3-beurs in Los Angeles is dé beurs bij uitstek waar grote ontwikkelaars en uitgevers met hun nieuwste software en hardware willen uitpakken. In dit overzicht bespreken we alle E3 berichtgevingen van Nintendo.

Wii U launchgames

Gedurende de Nintendo E3 persconferentie heeft Nintendo uiteindelijk vrijgegeven welke launchgames we bij de release van de Wii U kunnen gaan verwachten. Zo zul je in de winkelrekken maar liefst 31 Wii U games terugvinden en in de digitale rekken zul je er 5 vinden. Ubisoft is momenteel de enige uitgever die optimaal gebruik maakt van de nieuwe mogelijkheden van de console. Hierbij denken we aan Assassin’s Creed 3, maar ook ZombiU die is geoptimaliseerd voor de Wii U Gamepad.

[toggle_box title=”Retail games” width=”Width of toggle box”]

 • NBA 2K13 (2K Sports)
 • Ben 10: Omniverse (D3Publisher)
 • Family Party: 30 Great Games (working title) (D3Publisher)
 • Rise of the Guardians: The Video Game (D3Publisher)
 • Mass Effect 3 (EA)
 • Jett Tailfin (Maximum Games)
 • Tank! Tank! Tank! (Namco Bandai)
 • Tekken Tag Tournament 2 (Namco Bandai)
 • Lego City: Undercover (Nintendo)
 • New Super Mario Bros. U (Nintendo)
 • Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge (Nintendo)
 • Nintendo Land (Nintendo)
 • SiNG (working title) (Nintendo)
 • Wii U Panorama View (working title) (Nintendo)
 • Game & Wario (working title) (Nintendo)
 • Pikmin 3 (Nintendo)
 • Project P-100 (working title) (Nintendo)
 • Wii Fit U (Nintendo)
 • Aliens: Colonial Marines (Sega)
 • Sonic & All-Stars Racing Transformed (Sega)
 • Darksiders 2 (THQ)
 • Assassin’s Creed 3 (Ubisoft)
 • Just Dance 4 (Ubisoft)
 • Marvel Avengers: Battle for Earth (Ubisoft)
 • Rabbids Land (Ubisoft)
 • Sports Connection (Ubisoft)
 • Your Shape: Fitness Evolved 2013 (Ubisoft)
 • ZombiU (Ubisoft)
 • Rayman Legends (Ubisoft)
 • Scribblenauts Unlimited (Warner Bros)
 • Batman: Arkham City Armored Edition (Warner Bros)

[/toggle_box]

[toggle_box title=”Digitale games” width=”Width of toggle box”]

 • Chasing Aurora (Broken Rules)
 • Trine 2: Director’s Cut (Frozenbyte)
 • Runner 2: Future Legend of Rhythm Alien (Gaijin Games)
 • Aban Hawkins & the 1,001 Spikes (Nicalis)
 • Cloudberry Kingdom (Pwnee Studios)

[/toggle_box]

Nintendo Land

Nintendo Land is een collectie van 12 games, inclusief multiplayer games, waaronder: The Legend of Zelda: Battle Quest, Luigi’s Ghost Mansion en Animal Crossing: Sweet Days. Voor de singleplayer games zien we Donkey Kong’s Crash Course en Takamaru’s Ninja Castle langskomen.

Het is echter nog niet zeker of deze mini-games collectie verkrijgbaar zal zijn bij de release van de nieuwe console. Er is een kans dat er een Wii U + Nintendo Land bundel komt, aangezien Nintendo vermeldt dat ze hetzelfde principe gaan volgen als met Wii Sports. Het kan ook zijn dat Nintendo Land apart verkocht gaat worden, zoals Wii Sports in Japan. De tijd zal het uitwijzen.

Miiverse

Miiverse is een online sociaal netwerk dat een integraal onderdeel is van de Wii U. Toegang tot de Miiverse zal de gameplay niet verstoren en alle Wii U games zijn compatibel ermee. Om het nog beter te maken, zal Miiverse zelfs het eerste ding zijn dat je ziet bij het opstarten van de console.

Miiverse ziet eruit als een verstrooid menu met verschillende hoeveelheden van Mii-personages rond de menu-opties. Dit zijn je vrienden en de menu-opties die ze omringen, tonen je in een oogopslag wat ze van plan zijn. Je ziet ook de Mii’s van de mensen in je eigen land games spelen.

Ook is het mogelijk om via Miiverse met vrienden te communiceren door te typen op een virtueel toetsenbord op het touch screen, of door foto’s en berichten. Spelers kunnen zelfs screenshots van games maken en deze delen op een Facebook Wall-achtig gebied.

Miiverse zal beschikbaar worden via de Wii U, 3DS, mobiele apparaten en zelfs het internet.

E3 Booth Tour

Nintendo is zo vriendelijk om ons hun magnifieke E3 stand te tonen!

Transformers Prime: The Game

Transformers Prime: The Game is een aankomende Beat ‘em Up game, die in het 3de of 4de kwartaal van dit jaar beschikbaar is voor de Nintendo 3DS, Wii U, Wii en DS.

Het Prime Team (dat bestaat uit Optimus Prime, Arcee, Bulkhead, Bumblebee en Ratchet) gaat samen met Jack, Miko en Raf beginnen aan een reis om de kwaadwillige Megatron en zijn Decepticons te verslaan, zodat Megatron zijn geheime nieuwe wapen niet kan gebruiken. Waarom dit keer vraag je je af? Wel, de Decepticons onderscheppen een mysterieuze meteoor die de Aarde nadert, dus is het aan de Autobots om de smode plannen van de Decepticons te dwarsbomen. Tijdens het gevecht tussen de twee robotclans breekt er een massale uitbarsting op de meteoor uit, waardoor de Autobots gescheiden worden van Jack, Miko en Raf, die hen monitoren op de basis. Zonder dat de Autobots en hun menselijke vrienden van iets bewust zijn, hebben de Decepticons een oude kracht ontdekt die ze zullen gebruiken om de Aarde proberen over te nemen.

De game zal door het leven gaan met Beat ‘em Up gevechten en enkele momenten waarin je achter het stuur moet kruipen. De Wii versie zal gebruik maken van de motion controls die zijn ingebakken in de controller, terwijl de 3DS en DS versies touch-based input krijgen.

Mass Effect 3

Drie maanden geleden was Mass Effect 3 een groot succes op de Xbox 360, PlayStation 3 en PC, en nu gaat deze game ook op de Wii U verschijnen! Een exacte releasedatum is echter nog niet bekend. Meer info over deze game zal wel niet nodig zijn zeker? Tenzij je het laatste jaar onder een rots geleefd hebt…

Trine 2

Trine 2 is een side-scrolling actie, platform en puzzel game ontwikkeld door Frozenbyte. De game is momenteel al verkrijgbaar voor de PlayStation 3 via de PlayStation Store, op Xbox 360 via Xbox Live en op PC en Mac via Steam. Eind dit jaar zou er ook een versie voor de Wii U gaan verschijnen en zal dus te downloaden zijn via de eShop.

Zoals eerder gezegd is Trine 2 een puzzel en platform game, waarbij de speler dus gebruik moet maken van de skills van drie speelbare personages: Amadeus de wizard, Zoya de dief en Pontius de ridder. Je hebt alle drie de personages nodig om je een weg doorheen elk level te banen, maar je kunt slechts één personage besturen. Dankzij een simpele druk op de knop kun je altijd makkelijk switchen tussen de personages. Het is uiteraard geen verrassing als we zeggen dat elk personage zijn eigen unieke vaardigheden heeft. Zo kan Amadeus gebruik maken van magie om bepaalde objecten in de omgeving te grijpen en kan hij dozen en planken maken om over obstakels te geraken. Zoya kan met haar pijlen toeslaan op objecten en worstelen op bepaalde oppervlakten, terwijl Pontius sterk is in de strijd tegen vijanden, muren in diggelen slaan en afbuigen van projectielen met zijn schild.

Omdat er drie speelbare personages tegelijk bruikbaar zijn, maakt dit concept ideaal voor een co-op ervaring en die is natuurlijk ook ingebouwd. Je kunt het waarschijnlijk al raden, je kunt maximaal met drie spelers tegelijk spelen. Het is echter niet mogelijk om alle drie met hetzelfde personage te spelen. Iedere speler neem één van de drie unieke personages tot zijn beschikking, maar het is nog steeds mogelijk om met een medespeler van karakter te veranderen als ze hier allebei de toestemming voor geven. Ook kunnen spelers elkaar terug tot leven wekken wanneer iemand zijn healthmeter leeg moest zijn.

Tank! Tank! Tank!

Tank! Tank! Tank! is een familie-vriendelijke actie en arcade game, die in 2009 op de Japanse en Noord-Amerikaanse markt verscheen. Ergens dit jaar zal de game ook voor de Wii U gaan verschijnen.

Zoals de titel al doet vermoeden, bestuurt de speler in deze game een tank en moet je monsters neerknallen, zoals rode draken en gigantische spinnen. Elk level bevat vernietigbare elementen en de wapens variëren van een plasma bolt tot een machinegeweer. Schade toebrengen aan de achtergrond van de stad wordt aangemoedigd, want hierdoor kunnen spelers meer schade aan de monsters verrichten. Ook wordt er een foto van de speler gemaakt met de NamCom (Namco Camera), die als avatar wordt gebruikt. Aan deze avatars kunnen accessoires worden toegevoegd, zoals een militaire helm en maskers.

Daarnaast is het ook mogelijk om je onder te verdelen in twee rivaliserende teams, waarna je de keuze hebt om de monsters samen te bestrijden op een co-operatieve manier of om het tegen elkaar op te nemen.

New Super Mario Bros. U

New Super Mario Bros. U voor de Wii U is de opvolger van New Super Mario Bros. Wii op de Wii en zal gelijktijdig met de release van de Wii U verkrijgbaar zijn.

Net zoals in New Super Mario Bros. Wii is het doel van ieder level om de vlag aan het einde van het level te bereiden en tegelijk vijanden en andere gevaren te ontwijken. Hiervoor kun je gebruik maken van één van de vijf beschikbare personages: Mario, Luigi, twee verschillend gekleurde Toads en je Mii karakters opgeslagen op je console. De game kan gespeeld worden door ofwel de Wii Remote ofwel de Wii U Gamepad, die het mogelijk maakt om de actie op het ingebouwde display van de controller te zien.

Ook is er een multiplayer in deze nieuwe New Super Mario Bros. U voorzien, waar je met maximaal vier spelers tegelijk kunt spelen met de Wii Remotes. Heb je een Wii U Gamepad in de buurt, kan er zelfs nog een vijfde speler meespelen! Deze extra speler krijgt dan echter geen controle over een personage, maar krijgt wel de mogelijkheid om de andere spelers te helpen door het minupuleren van het level. Zo kan deze vijfde speler nieuwe item boxen en stun vijanden creëren door te tikken op verschillende gebieden op het touch screen van de Wii U Gamepad.

Dat is echter nog niet alles, want Nintendo heeft ook voor enkele nieuwe power-ups gezorgd, zoals een Flying Squirrel pak waardoor spelers over lange afstanden kunnen glijden of langzaam naar beneden kunnen gaan op verticale paden. Baby Yoshis, die uit item boxes voortkomen, kunnen worden uitgevoerd door alle individuele spelers. Deze Yoshis verschijnen in verschillende kleuren en verhogen de strijdcapaciteit van de spelers, zoals het opblazen van een speler in midair en bellen blazen om vijanden aan te vallen.

Pikmin 3

Het is al sinds de GameCube geleden dat we nog eens een Pikmin game hebben zien passeren. Wel, met de release van de Wii U komt hier verandering in met Pikmin 3.

In Pikmin 3 krijg je, net als in de voorgaande games, een horde van maximaal 100 plantachtige wezens ter beschikking, Pikmin genaamd. Deze Pikmin kun je de opdracht geven om verschillende taken uit te voeren, zoals het bouwen van bruggen, het vernietigen van barrières, maar ook het verslaan van vijanden. De Pikmin komen er in verschillende soorten, die elk hun eigen speciale vaardigheden en immuniteiten hebben. De bekende Red, Yellow en Blue Pikmin zijn terug van weg geweest, maar in deze nieuwe game kunnen we nu ook twee nieuwe soorten verwelkomen: Rock Pikmin en Pink Pikmin. De Rock Pickmin worden gebruikt om door strengere barrières te breken, terwijl de Pink Pikmin kan vliegen.

In tegenstelling tot Pikmin 2, waar je twee leiders moest besturen, bestuur je in deze game maar liefst vier verschillende Pikmin leiders. Captain Olimar, de protagonist van de voorgaande Pikmin games, is voor onbekende redenen echter niet speelbaar. Net zoals de nieuwe New Super Mario Bros. U kun je de game spelen met zowel de Wii U Gamepad als de Wii Remote met de Nunchuk. Maak je gebruik van de Wii U Gamepad, krijgt de speler een overhead map van de omgeving te zien op het touch screen.

Just Dance 4

Just Dance 4 is de aankomende muziek game van Ubisoft voor de Wii, Wii U, Xbox 360 en PlayStation 3. De game zal op 4 oktober voor de consoles in de winkelrekken liggen en voor de Wii U zal deze gelijktijdig met de console verschijnen.

Rayman Legends

Rayman is een goeie ouwe, wie kent hem nu niet? Ubisoft vond het tijd om deze held nog eens in het daglicht te plaatsen en dit als launchgame voor de Wii U.

De game draagt de stijl van Rayman Origins, waarin meerdere spelers zich een weg doorheen lastige levels rennen, springen en slaan. Lums kunnen vervolgens worden verzameld door ze aan te raken, het verslaan van vijanden of het bevrijden van de gevangen genomen Teensies. In Rayman Legens keren zowel Rayman als Globox terug als speelbare personages, maar dankzij de Wii U Gamepad is vanaf nu ook Murfy beschikbaar als een speelbaar personage. Murfy kan verschillende acties uitvoeren, zoals het doorsnijden van touwen, het activeren van mechanismen, vijanden grijpen en het assisteren bij het verzamelen van Lums.

ZombiU

ZombiU is een First-Person Shooter game in ontwikkeling bij Ubisoft Montpellier en wordt een Wii U launchgame.

Veel informatie rondom het plot van de game is nog niet bekend, maar het is wel een feit dat er een uitbraak is van een zombie ziekte in London. De game wordt beschouwd als een reboot van de eerste commerciële game van Ubisoft, Zombi.

ZombiU wordt getoond zowel op je TV als op het controller display, waar je ook op de Wii U Gamepad ook een Bug-Out Bag terugvindt met een survival kit en een inventaris. Onderschat de moeilijkheidsgraad van de game niet, want Permanent Death is in ZombiU volop aanwezig. Sterft het personage waarmee je speelt, begin je helemaal opnieuw met een nieuwe overlevende. In tegenstelling tot veel andere zombie games, zul je na één zombiebeet al sterven. Ook zal er een multiplayer modus aanwezig zijn, waardoor online vrienden kunnen worden gewaarschuwd over de dood van een speler om de gesneuvelde speler zijn items te verkrijgen.

Batman: Arkham City Armored Edition

Iedereen houdt van superhelden en elke console heeft een superheld nodig. Daarom is er speciaal voor de Wii U Batman: Arkham City Armored Edition aangekondigd.

Batman: Arkham City Armored Edition bevat alle content van Batman: Arkham City, waaronder alle beschikbare downloadable content en introduceert daarnaast de Battle Armored Tech (B.A.T.) Modus en nieuwe gepantserde pakken voor zowel Batman als Catwoman. Fans kunnen in de huid van de Dark Knight kruipen met het aangepaste gevechtspak dat spelers een extra ‘power-up’ biedt, waarmee ze gedurende een gevecht kinetische energie kunnen opwekken. Eenmaal geactiveerd kunnen spelers in B.A.T Modus meer vernieling aanrichten dan hiervoor mogelijk was.

De Wii U GamePad biedt onmiddellijke toegang tot de Batcomputer die zich in de game om de pols van Batman bevindt. Spelers kunnen het touchscreen gebruiken om naadloos objecten te selecteren, gadgets te kiezen, forensisch bewijsmateriaal te verzamelen, hun uitrusting te verbeteren, explosieve gel te ontsteken en veel meer, terwijl je ondergedompeld blijft in de actie. Alle gadgets zijn aangepast om optimaal gebruik te maken van de kracht van de GamePad, zodat men met een ongekend nauwkeurigheidsniveau van de Batarang gebruik kan maken of naar aanwijzingen kan zoeken.

Wii Fit U

Deze vernieuwde versie van Wii Fit voor de Wii U console van Nintendo beschikt over een groot aantal nieuwe mini-games, zoals trampoline springen, bobsleeën, en nog zoveel meer. Natuurlijk is er ook een nieuwe Fit Meter, dat bijhoudt hoeveel calorieën je verbrandt. Zorg wel dat je een Wii Balance Board ter beschikking hebt!

Wii U Gamepad Virtual Tour

Nintendo legt ons uitgebreid de nieuwe controller voor de Wii U uit: de Wii U Gamepad.

Interviews

No more articles