De E3-beurs in Los Angeles is dé beurs bij uitstek waar grote ontwikkelaars en uitgevers met hun nieuwste software en hardware willen uitpakken. In dit overzicht bespreken we alle E3 berichtgevingen van PlayStation.

Youtube app voor PS Vita

Ergens laat deze maand nog gaat er een Youtube app voor de PS Vita verschijnen. Dankzij deze gratis download in de PlayStation Store krijg je bijna alle functies van Youtube op je handheld console, inclusief zoeken naar video’s, je favorieten en comments achterlaten en lezen. Je kunt deze app zelfs koppelen aan je eigen Youtube account, zodat je alle laatste nieuwe video’s van je abonnementen kunt opvolgen.

LittleBigPlanet Karting

LittleBigPlanet Karting maakt op 13 oktober de virtuele straten onveilig, exclusief op de PlayStation 3. LittleBigPlanet Karting biedt ondersteuning voor de PlayStation Move en lanceert samen met een nieuw stuurwiel als bijlage.

Deze nieuwe game moet een nieuwe LBP samenwering vormen tussen de ontwikkelaar van Media Molecule en ModNation Racers ontwikkelaar United Front Games. De game zal nog dit jaar zijn weg vinden naar de PS3 en biedt fans een nieuw middel om het “Play, Create, Share” principe verder te zetten in competitieve en coöperatieve karting avonturen in verschillende 3D omgevingen. En natuurlijk is onze welbekende Sackboy de hoofdrolspeler in het verhaal, waar hij het Craftworld universum moet zien te redden in objective-based missies, boss battles en mini-games.

Uiteraard is dit niet zomaar een karting game, het is een karting game in het LittleBigPlanet universum. Dit wil zeggen dat ook in deze game een grote hoeveelheid create tools aanwezig zijn. LBP Karting is gevestigd in een volledige 3D-wereld, waardoor spelers rijke en gevarieerde gameplay ervaringen kunnen creëren. Tal van bekende LBP gadgets zullen aanwezig zijn, in combinatie met een nieuwe toolbox die speciaal op maat gemaakt is om te kunnen bouwen in deze Karting 3D-omgeving. Samen met fan favorite racing en battle modi, kunnen spelers vanaf nu zelf de spelregels vastleggen om volledig nieuwe modi en uitdagingen te creëren. Dit alles is verpakt in een community experience, waardoor LBP fans zich onmiddellijk thuis voelen.

Assassin’s Creed III

Assassin’s Creed is ongetwijfeld één van de grootste titels die Ubisoft in het vooruitzicht heeft. Deze assassin maakt de daken onveilig op 31 oktober voor de PlayStation 3, Xbox 360, PC en Wii U.

Onze nieuwe protagonist zal door het leven gaan met de naam Ratohnhaké:ton en is hij van Native American en Engelse herkomst. Daarnaast luistert hij ook naar de naam Connor. Hij wers opgevoed in de Mohawk-stam. Totdat de kolonisten het Mohawk-dorp tot aan de grond platbranden, besluit Connor/Ratohnhake:ton zijn leven te wijden aan het vechten tegen onderdrukking en onrechtvaardigheid.

De game speelt zich af tijdens de Amerikaanse Revolutie, vooral de Revolutionaire Oorlog. Dit neemt de speler van de bruisende, ongetemde grens tot levendige koloniale steden en intense, chaotische slagvelden waar George Washington’s Continental Army strijdde tegen het imposante Britse leger.

Maar spelers kunnen zich ook uitleven als Tarzan en in bomen rondslingeren. De game speelt zich niet alleen af in steden, maar ook grote bossen met hoge bomen, waar je van boom to boom kunt bewegen. Ook zullen er bergen zijn die je kunt beklimmen.

Doordat er in de nieuwe Assassin’s Creed gebruik wordt gemaakt van een zomer- en een winterseizoen, zullen er verschillende situaties ontstaan, vooral bij gevechten en achtervolgingen. Zo bewegen soldaten langzamer door de sneeuw en verandert water in ijs.

De engine die gebruikt werd voor de vorige Assassin’s Creed-games is totaal vernieuwd en verbeterd. Sterke details in gezichten tot grote gevechten met meer dan duizend roekeloze soldaten die een beetje met ronde kogels gaan schieten. Ook zijn er duizenden nieuwe animaties voor zowel de hoofdrolspeler als voorbijgangers gemaakt. Er zullen geen animaties uit de vorige games worden gebruikt.

Beyond: Two Souls

Beyond: Two Souls is het nieuwste project van Quantic Dream, de ontwikkelaar van het veelgeprezen Heavy Rain. De game zal in het eerste kwartaal van 2013 exclusief voor de PlayStation 3 verschijnen.

Quantic Dream’s onthulde Beyond: Two Souls betreft een offline singleplayer ervaring en zal net als Heavy Rain interactieve drama met zich meebrengen. Het hoofdpersonage in deze nieuwe game is Jodie Holmes, die gespeeld zal worden door Ellen Page, die vooral bekend is vanuit de film Inception.

Sinds haar geboorte is Jodie altijd anders dan alle anderen geweest. Ze beschikt over bovennatuurlijke krachten, doordat haar onderbewustzijn gelinkt is naar een onzichtbare entiteit die ze Aiden noemt. Dit “cadeau” heeft haar leven voorgoed veranderd.

In Beyond: Two Souls krijgt de speler de meest opvallende momenten uit het leven van Jodie te zien, waarbij jouw acties en beslissingen haar lot zullen bepalen. Daarnaast zullen spelers de mogelijkheid krijgen om over de volledige controle over zowel Jodie als de entiteit te beschikken gedurende spectaculaire actie en avontuur scènes. Naarmate Jodie de hele wereld doorkuist, zal je geconfronteerd worden met ongelooflijke uitdagingen in emotioneel geladen gebeurtenissen, die nog nooit eerder gezien zijn in een game.

Verder is de game gebaseerd op dezelfde engine als die van de KARA tech demo, die Quantic Dream ons in maart liet zien.

Darksiders 2

Ontmoet de dood in Darksiders II op 21 augustus voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC.

Het verhaal van Darksiders II speelt zich parallel af met het eerste deel, maar vanuit een totaal verschillende invalshoek. Je kruipt in de huid van Death, de broer van War die de hoofdrol stal in het eerste deel. Je ervaart opnieuw de apocalyps, maar deze keer vanuit een ander paar ogen.

Darksiders II is een mengeling van het beste van verschillende werelden. Het ene moment Hack & Slash je genadeloos een reeks vijanden neer, op de andere moment kom je tot stilstand op een puzzelelement. Dit in combinatie met een grote speelwereld kan voor voldoende afwisseling zorgen.

Nieuw in het tweede deel is dat er deze keer ook het role-playing element bij komt kijken. Je verdient ervaringspunten door vijanden te verslaan. Deze punten kan je vervolgens inzetten om je karakter te voorzien van nieuwe of verbeterde vaardigheden. Een bekend en veel toegepast element, maar wel één dat het spel weer net dat tikkeltje meer van de oppervlakte houdt.

Darksiders II is nog meer dan zijn voorganger een game dat verrassend goed uit de hoek zou kunnen komen. Een duistere sfeer, grote spelwereld, passende muziek, herspeelbaarheid, etc.

Deze game gaat het water niet opnieuw uitvinden, maar voert de bestaande elementen op een zeer hoog niveau uit.

Dokuro

Dokuro is een 2D side-scrolling actie game voor de PS Vita, waarin de speler in de huid kruipt van Dokuro, een bediende van een prinses. De prinses is beland in een vijandelijk kasteel en het is aan jou om haar te redden. Dokuro verschijnt op een nog onbekende releasedatum.

Dust 514

Dust 514 is de eerste free-to-play console-based First-Person Shooter, exclusief voor de PlayStation 3. De Open Bèta voor deze game kunnen we deze maand, de 29ste juni, verwachten voor de PS3.

De game is een First-Person Shooter met terugkerende elementen van MMO games. De game is in ontwikkeling door CCP Games, de ontwikkelaar achter Eve Online, waardoor de game zich ook afspeelt op de verschillende planeten van het Eve universum. Deze planeten zullen worden onderverdeeld in grote wijken, die elk resources en installaties bevatten waarvoor spelers moeten vechten om er de controle over te krijgen.

Er zijn twee teams in Dust 514, elk met hun eigen commandant die toezicht houdt over het gevecht om tactische beslissingen te maken vanuit een RTS-stijl perspectief. Deze commandanten verblijven op een enorm luchtfort, beter bekend als het mobiele commandocentrum. Deze mobiele centra vereisen brandstof om systemen, zoals turrets en energy shields, te kunnen gebruiken en het is aan deze commandanten om brandstof te halen uit de bronnen binnen het slagveld. Het doel van elk team zal zijn om het mobiele commandocentrum van hun tegenstander te vernietigen.

De infanterie in de game zal worden uitgerust met dropsuits, die op soortgelijke wijze functioneren als de scheepsrompen in Eve Online. Deze dropsuits hebben verschillende module slots die spelers kunnen gebruiken om verschillende wapens en uitrustingen bij te houden, waardoor spelers volledig vrij zijn om hun eigen krijger samen te stellen.

Net als Eve Online is er ook Skill Training voorzien in Dust 514. CCP heeft bekend gemaakt dat het maar liefst 7 jaar zou duren om alle skills onder de knie te krijgen, het is tenslotte niet bedoeld voor iedere speler om alle vaardigheden te leren. Waarom? CCP is er van overtuigd dat spelers op natuurlijke wijze gespecialiseerd worden in bepaalde vaardigheden door het selecteren van een bepaalde set skills.

Ook zal er een PS Vita app komen van deze free-to-play game, namelijk Dust 514: Neocom. Hierdoor kunnen spelers communiceren met de game, maar ook met je in-game vrienden terwijl je zelf niet aan het spelen bent. Daarnaast kun je ook personages en load-outs aanpassen, met andere spelers communiceren via het in-game mailsysteem en nieuwe items kopen in de Dust 514 markt.

God of War: Ascension

Ontdek het verleden van de Spartaanse krijger Kratos in een episch nieuw avontuur. God of War: Ascension is de meest ambitieuze God of War tot nu toe. Ga terug naar de oorsprong en ontdek het verleden van Kratos als hij begint aan zijn legendarische gevecht om de vrijheid.

God of War: Ascension zal de eerste God of War game zijn die multiplayer krijgt. Er zal zowel een online als een offline multiplayer modus beschikbaar zijn, geschikt voor gevechten tot 8 simultane spelers. Ook zullen er verschillende multiplayer modi aanwezig zijn, dat blijkt om team-based gameplay te gaan. Zo zullen spelers moeten kiezen onder welke van de vier goden willen strijden: Zeus, Poseidon, Hades of Ares. Combineer dit alles met het brutale jasje waarvoor God of War zo gekend is, en we zullen ons zeker niet vervelen!

Voor de singleplayer fanaten onder ons, geen zorgen! Volgens Sony heeft deze multiplayer geen averechts gevolg op de singleplayer. De campaign mode zal in Ascension wel “een klein beetje korter” zijn, maar veel zal het niet schelen. Het is Sony’s bedoeling niet om de singleplayer op te offeren voor de multiplayer en dus concentreren ze zich voor de volle 100% op beide modi. Ze brengen zelfs eens vernieuwd vecht- en wapensysteem, mini-games, nieuwe puzzels, vloeiende en levensechte personages, dynamische lichteffecten, en wereld-veranderende scenario’s. Er staat ons dus heel wat te wachten!

God of War: Ascension verschijnt op 12 maart 2013 exclusief voor de PlayStation 3.

LEGO Batman 2: DC Super Heroes

Superhelden in LEGO blokjes, altijd leuk!

PlayStation All-Stars Battle Royale

PlayStation All-Stars Battle Royale is een crossover fighting game, die in het 4de kwartaal van dit jaar voor de PlayStation 3 en Vita zal verschijnen.

Ben je altijd een PlayStation bezitter geweest, maar heb je Super Smash Bros. van Nintendo altijd fascinerend gevonden? Dan is er goed nieuws, want het gameplay concept van PlayStation All-Stars Battle Royale is ongeveer hetzelfde. Zo is het mogelijk om met maximaal vier spelers tegen elkaar te strijden met personages uit verschillende Sony franchises, zoals of God of War en Sly Cooper, maar ook third party franchises als BioShock.

Tijdens het gamen moeten spelers andere spelers schade toerichten om orbs te verzameken, die ervoor zorgen dat je vermogensmeter aan de onderzijde van het scherm wordt gevuld. Wanneer je voldoende kracht hebt kunnen bijeensprokkelen, kun je gebruik maken van één van de drie super moves die gebruikt kunnen worden om tegenstanders te verslaan en punten te verdienen.

Niet alleen de speelbare personages zijn geïnspireerd door verschillende PlayStation titels, maar ook de arena’s. Soms herken je zelfs twee games in één arena, bijvoorbeeld een LittleBigPlanet-themed stadium dat gemengd wordt met Buzz!. Momenteel zijn er slechts vier arena’s bevestigd die op ditzelfde principe werken.

  • Metropolis: een arena gebaseerd op Ratchet & Clank en God of War;
  • Sandover Village: een arena gebaseerd op Jak & Daxter en Hot Shot Golf;
  • Dreamscape: een arena gebaseerd op LittleBigPlanet en Buzz!;
  • Hades: een arena gebaseerd op God of War en Patapon.

Ook zullen de item pick-ups vaak bekend in de oren klinken, waarvan er momenteel zes van zijn bevestigd, zoals de Hedgehog granaat uit Resistance en de Gravity Shield uit WipEout. Daarnaast zal ook cross-play mogelijk zijn tussen de PS3 en de Vita.

Retro City Rampage

Retro City Rampage is een downloadbare actie/avontuur game en tevens een parodie op retro games, pop cultuur en de populaire GTA serie. Retro City Rampage verschijnt in de zomer van dit jaar voor de PlayStation 3, Xbox 360, Wii en PC.

Sly Cooper: Thieves in Time

Sly Cooper: Thieves in Time wordt ontwikkeld door Sanzaru Games, het team achter The Sly Collection voor de PlayStation 3. In het laatste kwartaal van dit jaar kun je deze sluwe wasbeer overal met je meenemen op je Vita.

Sly Cooper: Thieves in Time is het nieuwste deel uit de bekroonde franchise waarin Sly, een geniepige wasbeer die afstamt van meester dieven, een nieuw ondeugend avontuur beleeft met zijn loyale vrienden Murray en Bentley. Je onderneemt een reis door de tijd over de hele wereld, vol uitdagende puzzels en gesluip waarin alles draait om een gigantische klus van de Cooper bende.

De actie begint wanneer er pagina’s verdwijnen uit de Thievious Raccoonus, het kostbare boek waarin alle trucjes van Coopers clan staan. Sly en de bende moeten terug in de tijd reizen om zijn voorouders te redden en de geheimen van de familie Cooper te beschermen.
Je kunt met meerdere personages spelen die allemaal een unieke stijl en humor hebben. Er zijn zeven fantasierijke werelden om te verkennen vol uitdagende en betoverende missies.

Ook deze nieuwe game maakt gebruik van Cross-Save tussen PS Vita en PS3. Dankzij opslaan via de ‘cloud’ is er geen overgang tussen thuis en onderweg gamen en speel je in een handomdraai verder waar je op het andere systeem was gebleven.
Bovendien maakt de game volledig gebruik van de gyroscopische functies van PS Vita, waardoor je dit betoverende avontuur beleeft door het systeem te kantelen en als stuur te gebruiken. De dubbele analoge joysticks voegen nog meer diepte toe aan de ervaring, zodat ook onderweg alle besturingsopties aanwezig zijn.

Sunflowers

Sunflowers is een mini-game exclusief voor de PS Vita en wordt ontwikkeld door The Game Atelier. Dit zal de eerste Vita game zijn waarbij je de handheld console verticaal hoort te gebruiken.

The Amazing Spider-Man

The Last of Us

The Last of Us is een PlayStation 3 exclusive, die in ontwikkeling is door Naughty Dog en zal een post-apocalyptische third-person survival actie/avonturen game worden. De game verschijnt helaas volgend jaar pas.

De game begint in een quarantaine zone in Boston 20 jaar nadat een schimmelplaag de moderne beschaving parten doet spelen. Er zijn twee hoofdpersonages in deze game: Ellie is een 14-jarige wees en woont in een streng internaat, Joel daarentegen is een dealer op de zwarte markt binnen de quarantaine zone en verkoopt wapens en drugs. Er doet zich een gebeurtenis voor waar Joel een belofte aan een stervende vriend maakt dat hij Ellie helpt te ontsnappen en beschermt.

Wanneer ze beiden hun weg uit de quarantaine zone hebben gehaald, komen de twee op verschillende gebieden in de Verenigde Staten terecht, waaronder een post-apocalyptische Pittsburgh en andere locaties die zijn teruggevorderd door de natuur. Helaas blijft niet alles goed gaan, want al snel ontdekt het leger dat de twee zijn gelucht en begint een achtervolging.

Gedurende hun avontuur kruipt de speler in de huid van Joel, Ellie wordt bestuurd door de AI. De game zal verder gebruik maken van gunfighting en melee combat, en logischerwijs zal het beschikken over een cover-systeem. Vijanden zullen er ook zijn, zowel de Infected, voormalige mensen die geïnfecteerd zijn door de schimmel, als Survivors, mensen die niet geïnfecteerd zijn maar wel vijandig zijn tegenover Joel en Ellie.

The Unfinished Swan

The Unfinished Swan is een first-person indie painting game in ontwikkeling bij Giant Sparrow. Een releasedatum is helaas nog niet bekend, maar we weten wel dat dit een PlayStation 3 exclusive wordt.

De game begint in een volledig witte ruimte. Je gooit klodders verf op de wereld om je heen om deze te kunnen verkennen. In de game kruipt de speler in de huid van een jongen, Monroe genaamd, die achter een zwaan aan is. De zwaan stapte uit een schilderij en is afgedwaald in een surrealistische, onvoltooide wereld.

Showcases

Interviews

No more articles