Nintendo kondigt aan dat Fire Emblem: Awakening bij de lancering meteen ook downloadbare content en meer meekrijgt.

Reeds van de eerste dag dat de nieuwe Fire Emblem in de rekken ligt en de daaropvolgende tijd zullen er met regelmaat nieuwe mappen beschikbaar worden gesteld aan verschillende prijzen. De eerste map zou voor korte tijd gratis aangeboden worden, maar wat ze bedoelen met verschillende prijzen zal waarschijnlijk afhankelijk zijn van de omvang van de uitbreidingen. Om toegang te krijgen tot de content via de Outrealm Gate, een locatie op de wereldkaart van het spel, moet je echter wel de eerste vijf missies uit de verhaallijn afwerken. De content omvat verder ook nieuwe skills, speelbare personages en nieuwe mappen voor het verhaallijn alsook mappen om meer goud en XP  punten bij elkaar te spelen. Nieuwe gratis content zal ook beschikbaar zijn via de SpotPass functie.

Spelers kunnen ook, via de StreetPass functie, een team tot tien personages vormen (gebaseerd op een bestaand team uit het verhaallijn) en zo met elkaar verbinding maken. StreetPass personages zullen ook willekeurig verschijnen op de wereldkaart van waaruit je teamleiders kan rekruteren met goud of door hem te verslaan. Op die manier kun je ook wapens en items kopen van een team en krijg je, door deze teams te verslaan, een bekendheids-status mee die zichtbaar is voor andere StreetPass gebruikers.

Een demo zal op 17 januari te downloaden zijn in de eShop, waarna de release voorzien is voor 4 februari in Amerika. In Europa verschijnt de game in april.

Bekijk alvast even deze trailer om je in de stemming te brengen.

No more articles