Nintendo maakt in een nieuwe gameplay trailer enkele interessetante details bekend over Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire. Zo doet Pikachu aan cosplay en ontdekken we een volledig nieuw avontuur in de Hoenn-regio.  Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire verschijnt op 28 november voor 3DS en 2DS.

Nieuwe mega-geëvolueerde Pokémon Mega Metagross

Vandaag is er een nieuwe mega-geëvolueerde Pokémon bekendgemaakt—Mega Metagross. Metagross is de partner-Pokémon van Pokémon League Champion Steven, wiens intense band hem helpt om te mega-evolueren tot Mega Metagross. Ondanks het feit dat Trainers gedurende hun reis worden geholpen, is Steven het laatste obstakel voor Trainers dat overwonnen moet worden voordat zij de Pokémon League Champion kunnen worden.

Mega Metagross, de Iron Leg Pokémon, is een krachtige Pokémon van het type Steel en Psychic. Hij is 2,5 m groot en weegt 942,9 kg. Door de mega-evolutie verandert de Ability van Metagross in Tough Claws, waardoor de kracht van zijn aanvallen bij lichamelijk contact groter wordt. De Speed van Mega Metagross wordt ook sterk vergroot en de stats zijn evenwichtiger dan ooit. Door zijn betere Attack, Defense, Sp. Atk, en Sp. Def, is Mega Metagross de Pokémon bij uitstek voor de aanval en de verdediging.

Ontmoet Cosplay Pikachu

Pokémon-Amie werd voor het eerst geïntroduceerd in Pokémon X en Pokémon Y en keert terug in Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire. Door Pokémon-Amie kunnen Trainers nauwe banden ontwikkelen met hun Pokémon door samen met hen spelletjes te spelen en door hun speciale snacks genaamd Poké Puffs te voeren. Naarmate de Pokémon van een speler aanhaliger worden, zijn ze sneller geneigd om aanvallen in een gevecht uit de weg te gaan en kunnen ze kritische slagen uitdelen en gaan hun prestaties met grote sprongen vooruit.

Reis door de Hoenn-regio

Je Hoenn-avontuur begint op het moment dat je Pokémon Professor Birch ontmoet, die het Pokémon-laboratorium in Littleroot Town leidt. Professor Birch helpt spelers bij de start van hun reis doordat zij van hem hun eerste Pokémon als reisgezel en een Pokédex krijgen. De Pokémon die optreden en hun individuele bijzonderheden verschillen bij Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire.

De eerste stap om een Champion te worden is om iedere Gym Leader uit te dagen en te verslaan in de Hoenn-regio, inclusief de vader van de hoofdpersoon, Norman, die de leider is van de Petalburg City Gym. Vandaag werd ook bevestigd dat spelers de Gym Leader van Rustboro City, Roxanne, de Gym Leader van Dewford Town, Brawly, de Gym Leader van Mauville City, Wattson, en de Gym Leader van Lavaridge Town, Flannery, zullen ontmoeten en bevechten

Nadat acht Gym Leaders zijn verslagen, reizen spelers door naar de Pokémon League om te vechten tegen de Elite Four, inclusief Sidney en Phoebe. Voordat de Elite Four zijn verslagen nemen Trainers het op tegen de Hoenn League Champion, Steven, en zijn Mega Metagross, in de hoop dat zij de nieuwe Pokémon League Champion worden!

No more articles