De regisseur van Super Smash Bros. komt met een actierijk portable spel vol gevechten in de lucht en op de grond, draadloze multiplayerstanden, augmented reality-functies en overweldigende 3D-beelden.

Nintendo 3DS-bezitters gaan onvergetelijke avonturen beleven wanneer Kid Icarus: Uprising op 23 maart wordt gelanceerd in Europa. Met overweldigende 3D-beelden, tomeloze actie voor één tot zes spelers en verbluffende augmented reality-functies, worden alle unieke kwaliteiten van het Nintendo 3DS-systeem optimaal benut. Deze titel markeert de terugkeer van een populair Nintendo-personage, de heldhaftige engel Pit, die debuteerde in het origineleKid Icarus-spel voor het NES-systeem. Kid Icarus: Uprisingis het nieuwe paradepaardje van Super Smash Bros.-regisseur Masahiro Sakurai en nodigt zowel ervaren als beginnende spelers uit om de fun van deze tijdloze franchise te ontdekken. Reis met Pit door de lucht en over land voor epische avonturen.

InKid Icarus: Uprising moet Pit zich verdedigen tegen de duistere godin Medusa en haar onheilspellende Underworld Army. Met hulp van Paletuna, godin van het licht en beschermer van het mensenras, bestrijdt Pit vijanden zowel in de lucht als op de grond. Om goed gewapend te beginnen aan de vele Air Battle- en Land Battle-stages, kunnen spelers putten uit een bijna onbegrensd arsenaal verzamelbare wapens, van bogen en klauwen tot kanonnen, elk met hun eigen unieke eigenschappen en mogelijkheden. Spelers kunnen ook twee wapens samenvoegen om een enkel wapen te krijgen dat kenmerken van beide originele wapens in zich verenigt.

Maar liefst zes spelers, met elk een Nintendo 3DS-systeem en game card vanKidIcarus: Uprising, kunnen het tegen elkaar opnemen in verrassende multiplayerstanden. De stand Light vs. Dark laat spelers toe met twee teams van elk drie spelers tegen elkaar strijden, terwijl in het explosieve Free-for-All ieder voor zich strijdt. Spelers kunnen de wapens en vaardigheden die ze in het spel voor een enkele speler verzamelden meenemen naar de multiplayerstanden, zodat ze extra gemotiveerd zijn om de stages steeds weer opnieuw te spelen, en zodoende de beste wapens en voorwerpen te verzamelen.

Elk exemplaar van Kid Icarus: Uprising wordt geleverd inclusief zes speciale AR-kaarten die de fantasievolle figuren uit het spel recht voor de ogen van de speler tot leven wekken. Door de kaarten met de ingebouwde camera’s van het Nintendo 3DS-systeemte scannen enze tegenover elkaar te plaatsen, kun je zien hoe de personages elkaar bevechten in de AR Card Battle. Europese leden van Club Nintendo kunnen hun verzameling AR-kaarten uitbreiden in de sterrencatalogus, waar je de250 sterren die je krijgt voor het registreren van het spel kunt inwisselen voor 2 Club Nintendo Packs met elk 6 willekeurige kaarten, waaronder enkele zeer zeldzame exemplaren.

Het unieke besturingssysteem dat speciaal voor dit spel is gemaakt, laat spelers het systeem vasthouden met de linker hand, terwijl ze met de rechter hand de stylus op het touchscreen gebruiken om hun wapens te richten. Spelers kunnen ook de bijgeleverde standaard gebruiken om het systeem voor zich op tafel te plaatsen. Voor linkshandige spelers zijn er alternatieve besturingsmogelijkheden.

No more articles