Konami komt met de volledige line-up voor de Gamescom van dit jaar in Keulen, Duitsland.

Konami biedt een prachtig kwaliteitsniveau op alle belangrijke formaten. Gedurende de vijfdaagse show die plaatsvindt van 15 tot 19 augustus laat Konami haar belangrijkste titels zien. De uitgever heeft al eerder haar innovatieve ‘Virtual Gamescom’ liveshows (www.Konami-onari.com) al eerder aangekondigd. Het laatste nieuws en interviews zullen direct worden uitgezonden uit een speciaal ontworpen studio op de beursvloer. Dagelijks worden er vier unieke shows voorbereid en tussen 11 en 18 uur gestreamd.

Konami is te vinden in het Business centre (hal 5.2, Booth B21) en in het Consumenten gedeelte (Hall 7.1, B31) op beide boots worden speelbare versies van de titels getoond. PES 2013, de nieuwste versie van de altijd populaire voetbalserie, keert terug en toont de totale vrijheid van de spelers en het realistische met PES Full Control. De ongelofelijke ProActive Al functie zoekt de ruimte effectief en reageert tijdig met handmatig passen. De Player ID functie zorgt ervoor dat ’s werelds top spelers niet alleen lijken op hun real-life tegenhanger, maar ook daadwerkelijk zo bewegen en spelen. De Senior Producer Noaya Hatsumi zal aanwezig zijn bij de show en presenteert de nieuwste game versie en zijn indrukwekkende gameplay. PES 2013 wordt uitgegeven voor de PlayStation 3, Xbox 360, Windows PC, PlayStation 2, PSP, Wii en Nintendo 3DS.

Metal Gear Rising: Revengeance is ook speelbaar op de Gamescom en geeft hiermee de Europese fans de kans de prachtige actie titel van Kojima Productions en Platinum Games voor de eerste keer te testen. De focus ligt op de cybernetisch versterkte Raiden die het tijdens zijn missie opneemt tegen de malafide guerilla groeperingen. Metal Gear Rising: Revengeance combineert snelle actiescenes met het hakken van vrijwel alles om zo een pad te creëren. De game speelt zich af in een gamewereld rijk aan donkere en onheilspellend figuren en ongelofelijke plot wendingen. Momenteel wordt de game beschouwd als een van de belangrijkste titels voor 2013. Yuji Korekdao, de Creatieve Producer bij Kojima Productions zal aanwezig zijn bij de Gamescom en ingaan op de richting van deze actie titel.

Konami’s wederopstanding van de Castlevania serie duurt voort. De adembenemende Castlevania: Lords of Shadow serie zal in 2013 op de Nintendo 3DS opgevolgd worden door Castlevania: Lords Of Shadow – Mirror of Fate. De game is ontwikkeld door Mercury Steam en is een voorproefje op de aanstaande titel Castlevanie: Lords of Shadow 2. De game volgt Trevor en Simon Belmont als ze het overschaduwde kasteel binnentreden van de schurk van de serie, Dracula.

Ook wordt Konami’s bijdrage van de PlayStation Vita getoond. Zo zijn zowel Silent Hill: Book of Memories en New Little King’s Story speelbaar op de Gamescom. Beide games staan gepland voor de herfst. Silent Hill: Book of Memories brengt een helse wereld vol met psychologische horror op de Sony handheld. In New Little King’s Story moet de gebruiker daarentegen de burgers van het straatarme land terugkrijgen van de kwade kracht.

Aldus Martin Schneider, general manager van Konami Digital Entertainment GmbH:

Gamescom is een belangrijke show voor Konami en we zijn vastbesloten om ons gevarieerde aanbod met hoogwaardige titels te tonen aan een zo breed mogelijk publiek. Als zodanig, in lijn met onze uitstekende promotie via sociale netwerksites, worden fans op de hoogte gehouden van al onze belangrijke aankondigingen via het werkelijk innovatieve ‘Virtual Gamescom’, waar talenten hun exclusieve inzicht bieden in hun werk.

No more articles