Of je er nu van houdt of niet, maar Lego games zijn een groot succes. Zo bevestigt uitgever Warner Bros.

Lego is de tweede grootste speelgoedfabrikant in de wereld en de gerelateerde Lego Games staan op de 9de plaats in het lijstje van de grootste game franchises ter wereld. Een feit waarmee ze bij Warner Bros hoog mee oplopen en eraan toevoegen dat er nog genoeg ruimte is om te groeien in deze sector. Fans zullen zich dus in de toekomst geen zorgen hoeven te maken over nieuwe releases.

“We hebben vele geweldige projecten op stapel staan binnen onze Lego strategie en we omarmen ook digitale innovaties, alsook nieuwe IP’s om aan het Lego universum toe te voegen”, aldus een woordvoerder van Warner Bros. Lego games zullen dus nog wel een ruime tijd meedraaien.

Sinds de start van 2013 heeft de Lego franchise 1,6 miljoen games verkocht. In 2014 is Lego zelfs de tweede grootste game franchise van het huidig jaar met reeds 420 200 verkochte exemplaren. Lego games zijn er in verschillende variaties die zich afspelen in de wereld van DC Comics, Lord of the Rings, Harry Potter, Lego City: Undercover en nu binnenkort ook een The Hobbit Lego game dat in april verschijnt voor PC, handhelds en alle consoles.

 

 

 

No more articles