Nintendo’s Miiverse van de Wii U komt naar de 3DS op een grootse manier.

Zo verklaarde Nintendo president Satoru Iwata in een recent interview. Miiverse laat spelers via de Wii U toe om screenshots, berichten, tips en foto’s te delen met andere spelers in een community die voor elk spel afzonderlijk is bestemd. Iwata ziet het daarbij groots en wil de mogelijkheden verder uitbreiden, en zelfs beschikbaar maken voor andere platformen zoals PC, tablets, smartphones, enz. om spelers overal ten alle tijde toegang te verlenen.

Miiverse zou naar zijn zeggen ontstaan zijn uit de ervaringen met Animal Crossing en de Mario reeks. Daarbij wil hij onderstrepen dat de Miiverse dienst bedoeld is om game ervaringen met elkaar te delen en meer is dan enkel een communicatiemiddel zoals Facebook en Twitter, twee diensten waar Nintendo zich eerder al negatief over uitliet. Via Miiverse praten mensen meer over games op zich, hun scores, ervaringen, en dergelijke, wat bij andere sociale media minder gebeurt, aldus Iwata.

Wanneer de dienst beschikbaar zal zijn voor de 3DS en het World Wide Web is nog niet bekend. Wel mogen we de nieuwe Animal Crossing: New Leaf in het tweede kwartaal van dit jaar verwachten in onze contreien. Een titel die Miiverse zou ondersteunen, maar of de dienst bij de release al beschikbaar zal zijn is nog af te wachten.

No more articles