In een korte presentatievideo toont Nintendo ons details van een aantal games en een kort overzicht van de te verwachten titels voor de komende tijd.

Voor de Wii U zijn dat:

Art Academy

Er is een nieuw deel in de Art Academy-serie in ontwikkeling. In afwachting van de release komt deze zomer een nieuwe tekentool, gebaseerd op een aantal onderdelen van dit nieuwe spel, naar de Nintendo eShop, speciaal voor Miiverse-artiesten!

Super Mario 3D World

Nieuwe features in de populaire Mario franchise waarbij 4 spelers (Mario, Luigi, Princess Peach en Toad) zich bewegen in een 3D-spelwereld. Elk personage bezit unieke eigenschappen en spelers kunnen elkaar helpen of hinderen. De nieuwe katachtige power-up verandert personages in aaibare katten die vijanden kunnen krabben en zelfs de vlaggenstokken aan het einde van levels in kunnen klauteren. Doorzichtige buizen voegen nieuwe puzzelelementen toe aan de gameplay. Release: december 2013.

Mario Kart 8

Deze opvolger van Mario Kart 7 laat je karten in HD, onderwater te racen en door de lucht te vliegen, tegen muren op rijden en ondersteboven op omgedraaide gedeeltes van de banen rijden. Een release begin 2014 is voorzien.

Wii party U en Wii fit U komen er later dan voorzien
De eerste in oktober, de tweede in de winter. Beiden zorgen voor heel wat fun door respectievelijk deel te nemen aan 80 verschillende gloednieuwe minigames, die enkel met de GamePad worden gespeeld of door jezelf in het zweet te trainen met de nieuwe oefeningen.

The Legend of Zelda: The Wind Waker

Is beschikbaar vanaf oktober 2013 en wat oogt de remake van die klassieke GameCube game mooi met zijn graphics op 1080p!

Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Is wederom de eerste van een populaire reeks die in HD uitkomt. Co-op gameplay is terug, tesamen met Donkey en Diddy Kong en bananenetende lady Dixie Kong. Verwacht ergens in oktober deze game via retail of de eShop.

The wonderful 101

Vanaf 23/8 kruip je in de rol van Wonder-Red, de leider van een groep superhelden. Door samen te werken kan je o.a. veranderen in een vuist of een zwaard en krachtiger aanvallen. Me prachtige afwerkingen en bijhorende muziek waan je je in een klassieke superheldenstrip of -tekenfilm.

Bayonetta 2

Platinium Games brengt deze furie in 2014 naar ons toe. Een ander kapsel, nieuwe outfit, maar met climax-krachten die nog ontzagwekkender zijn en actie die nog intenser is.

X – een gloednieuw spel van Monolith Software Inc.

De makers van Xenoblade Chronicles werken aan een game met een open wereld die spelers kunnen verkennen. Zo kunnen ze mensvormige robots besturen op bepaalde punten in het spel of ze gebruiken om vliegende vijanden aan te vallen. Te verwachten ergens in 2014.

Super Smash Bros

Het langverwachte nieuwe deel in Nintendo’s populaire vechtspelserie komt in 2014 naar Wii U en zet je dan maar al klaar voor een krachtig rondje vechten tegen de sympathieke figuren.

Voor de N3DS kan je alvast de volgende games verwachten:

Pokémon X en Pokémon Y

De eerste spellen in de hoofdserie voor Nintendo 3DS zijn wereldwijd vanaf 12 oktober verkrijgbaar. De spellen introduceren een achttiende Pokémon-type, Fairy Pokémon, en hebben een verbeterd grafisch uiterlijk voor een nieuw artistiek hoogtepunt in de serie. Met het nieuwe onderdeel ‘Pokémon-Amie’ kunnen spelers een sterkere band met hun Pokémon opbouwen. Streel ze, voer ze en vorm vriendschappen met ze.

Super Smash Bros. voor Nintendo 3DS

De draagbare versie van het Wii U-vechtspel komt ook in 2014.

Bedankt Nintendo voor al die zalige games !

 

No more articles