De 3DS is nu al een tijdje op de markt en om alles uit deze handheld te halen, heeft Nintendo iets leuks voor ons in petto.

Vanaf vandaag start Nintendo met een wedstrijd: een 3D-fotowedstrijd. De bedoeling is dat je zo creatief mogelijk uit de hoek komt met jouw 3DS. Neem een foto met de ingebouwde camera. Er zijn 6 categorieën: dieren, mensen, plaatsen, voorwerpen, planten en toegevoegde realiteit. Voor deze laatste moet je gebruik maken van de Toegevoegde Realiteit-functies van de 3DS. Inzendingen kun je hier uploaden, deze zullen dan beoordeeld worden door topfotograaf Henk Van Cauwenbergh. De winnaars maken kans op een Super Mario Holder en veel meer waaronder games en Nintendo eShop cards.

Na het uploaden krijg je een QR-code welke je kunt lezen aan de hand van de 3DS-camera. Via deze codes kun je ook inzendingen van anderen bekijken en er zelfs op tekenen met een stylus. Deze wedstrijd loopt nog tot 17 juni 2012.

Funfact: uit recent onderzoek van Nintendo blijkt dat 60% van de Nintendo 3DS-bezitters meer dan 100 foto’s per jaar maakt, terwijl 13% er meer dan 1000 maakt, wat neerkomt op 3 per dag.

No more articles