Nintendo heeft na de berichten vanop de E3-gamebeurs, nog meer specifieke details bekendgemaakt over Pokémon X en Pokémon Y.

In de onlangs ontdekte regio Kalos, verken je vele interessante steden, ontmoet je vele leuke mensen en kom je tot nu toe onbekende Pokémon tegen. Daarnaast worden de spelers uitgedaagd door nieuwe Gym Leaders, van wie ze tijdens hun reis door Kalos Gym Badges kunnen verzamelen.

Welkom in Vaniville

Zodra een speler zijn geslacht heeft bepaald, gaan de games van start in je huis in Vaniville. Weldra ontmoet je al vier nieuwe bijzondere vrienden die samen met jou de reis aanvatten:

  • Shauna is een energiek meisje dat haar eigen droom wil ontdekken. Ze is vriendelijk en hartelijk en ze lijkt met volle teugen van alle merkwaardige dingen te genieten die tijdens de reis gebeuren.
  • Tierno wil niets liever dan een dansgroep met zijn eigen Pokémon vormen. Tierno is sterk, aardig en lichtvoetig. Hij laat zich gemakkelijk afleiden door tijdens gevechten naar vijandige Pokémon te kijken, omdat hij veel te veel bezig is met het integreren van Pokémon-aanvallen in zijn dansen.
  • Trevor barst van nieuwsgierigheid naar de wereld om hem heen. Hij is een uitstekende leerling en heel ambitieus, want hij wil als eerste van de groep zijn Pokédex compleet maken.
  • Serena of Calem (afhankelijk van je geslacht) is je buur in Vaniville: hij of zij wil heel graag een sterke Pokémon Trainer worden en gaat mee op reis om deze droom te verwezenlijken.

Ontmoet Gym Leader Viola van Santalune

De eerste Gym Leader die spelers op hun avontuur tegenkomen, is Viola, de Gym Leader van Santalune. Via haar zus Alexa kom je meer te weten over Viola. Het interieur van de Gym is gemaakt van spinnenwebachtige draden die strak boven de duisternis gespannen zijn. Spelers moeten een veilige weg door deze draden zien te vinden. Ze ontvangen van Viola nuttige informatie wanneer ze met haar vechten.

Nieuwe Pokémon in de regio Kalos

  • Litleo (type Fire en Normal) is een jonge, vurige Pokémon die altijd in is voor een gevecht. Litleo gebruikt Noble Roar, een nieuwe aanval van het type Normal, die effectief is tegen sterke tegenstanders en hun Attack-statistiek verlaagt.
  • Flabébé (type Fairy) leeft boven op een bloem die hij spoedig na zijn geboorte uitkiest en waarvoor hij de rest van zijn leven zorgt. Flabébé kent Fairy Wind, een windvlaag op die een tegenstander uitschakelt wanneer deze aanvalt en dit is effectief tegen Pokémon van het type Dragon.
  • Sylveon maakt samen met Flabébé voor het eerst zijn opwachting.

De evolutie van Pokémon

  • Scatterbug (type Bug) gebruikt een aanval van het type Bug die de Speed-statistiek van vijandige Pokémon verlaagt .
  • Scatterbug evolueert tot Spewpa, een andere nieuwe Pokémon van het type Bug die halfslachtige aanvallen dankzij zijn stevige, met bont bedekte lichaam eenvoudig kan weerstaan. Gebruik Protect (type Normal) aan het begin van een beurt om hen te beschermen tegen aanvallen tijdens deze beurt.
  • Vivillon is de laatste evolutie van Scatterbug (type Bug en Flying). Met zijn vleugels kan hij zijn schubben in stelling brengen of een stevige wind opwekken en hiermee aanvallen. Deze leert ook Struggle Bug: een aanval type Bug die de Special Attack-statistiek van hierdoor getroffen vijandige Pokémon verlaagt.

Nieuwe vaardigheden om je Pokémon aan te leren, nieuwe mensen leren kennen en nieuwe regio’s ontdekken zorgen ervoor dat de game-franchise blijft boeien.

 

 

No more articles