Weet je niet wat te doen met je zakgeld? Wij geven een vooruitblik op de op stapel staande games voor de komende week (en er zitten een aantal toppers bij!)

20 augustus

Castle of Illusion starring Mickey Mouse (Sega – Disney Interactive) voor XBLA, PSN en PC

Dit is een remake van de klassieker die in de jaren ’90 op Sega’s Genesis draaide en de eerste was van een reeks van Mickey Mouse games. De gameplay is grotendeels hetzelfde gebleven (side-scrolling platformer) en het verhaal natuurlijk ook (Mickey die zich door het Castle of Illusion een weg vecht om Minnie Mouse te redden), maar de levels, layouts, puzzels, vijanden en boss fights zijn uitgebreider en aangepast aan de moderne tijd.

Shelter (Might and Delight) voor PC

Jij bent de beschermer van een nest jonkies en jullie worden uit jullie beschermde omgeving verdreven. Nu moet je op zoek gaan naar nieuw onderdak in een prachtige, maar gevaarlijke wereld. De harde werkelijkheid van de natuur is een belangrijk onderdeel van deze game, terwijl tegelijkertijd diezelfde natuur een ode is aan het buitenleven en zijn schoonheid.

Spelunky (Mossmouth) voor PS3 en PS Vita

Terwijl enkele weken geleden de PC-versie is uitgekomen, krijgen de PlayStation-gamers nu hun kans om deze platformer te spelen. Je hebt eigenlijk maar één doel: probeer zoveel mogelijk schatten uit de diepten te halen en daarvoor daal je steeds dieper en dieper af naar de duisteris.

GameSnackBE-Spelunky-HD-Screenshots-01

21 augustus

Flashback (Vector Cell – Ubisoft) voor XBLA

De jaren ’90 klassieker Flashback krijgt een remake. Deze versie heeft verbeterde graphics, een uitgebreider verhaal en een nieuw skillsysteem, maar behoudt dezelfde sfeer als het origineel.

22 augustus

Disney Infinity (Avalanche Software – Disney Interactive) voor Xbox 360, PS3, N3DS, Wii U en Wii

Met deze game kan je je fantasie botvieren tesamen met de figuurtjes van The Walt Disney Company en Pixar Animation Studios. Gebruik je skills om in de Playset modus locaties uit beroemde Disney-werelden te ontdekken, complexe puzzels op te lossen en de strijd aan te gaan met de vijand. In de Tox Box module kan je zelf je virtuele wereld vormgeven en daarbij krijg je de controle over je favoriete figuren, voertuigen, scènes en accessoires die je hebt verzameld in de speelsetmodus. En het resultaat: dat kan je on- en offline delen met je vrienden.

Skullgirls (Reverge Labs – Marvelous AQL) voor PC

Dit is een snelle 2D vechtgame (met krachtige 3D motor) die zich beroept op de beste features dat het genre aan te bieden heeft. De game is opgezet als een tornooi-achtige fighter. Als speler kan je je karakters een verscheidenheid van aanvallen en speciale moves geven dankzij de six-button play, maar ondanks de uitgebreidheid blijft de game voor de casual gamer toch ook toegankelijk.

GamesnackBE-Skullgirls-Screenshot-02

Tom Clancy’s Splinter Cell: Blacklist (Ubisoft Toronto – Ubisoft) voor Xbox 360, PS3, PC en Wii U

Nadat in het vorige deel Third Echelon de bons kreeg, krijgt Sam Fisher nu de leiding over het Fourth Echelon en de bedoeling is om de terroristische groepering Blacklist van hun vooropgestelde doelen weg te houden. Omdat Sam nu leider is, krijgt hij luchtsteun van vliegtuigen en drones, maar zijn sluiptechnieken, zijn ops pak en zijn geavanceerde bril blijven van onschatbare waarde in deze kruising van een stealth adventure action game.

23 augustus

Saints Row IV (Volition Inc – Deep Silver) voor Xbox 360, PS3 en PC

Wat kan je nog meer vertellen over dit knotsgek spel en dito verhaal als alles al verteld is in eerdere artikels en trailers? Wel … dat deze game qua buitenissigheid en over the top humor alleen regeert in het heelal der shooters. Dus Zinyak: eat your hart out.

The Bureau: XCOM Declassified (2K Marin – 2K Games) voor Xbox 360, PS3 en PC

1962 en de wereld zit gevangen in de wapenwedloop tussen Amerika en Rusland. Maar zonder dat het grote publiek dit weet, komt de grootste bedreiging eigenlijk van een buitenaardse vijand. The Bureau, een top-secret agentschap, heeft als doel om deze laatste bedreiging te elimineren zonder dit aan de wereld bekend te maken. Jij stapt in de rol van special agent Carter om je team te leiden in een reeks van hinderlagen, strategische plannen en wapenduels. Je team geeft je de broodnodige ondersteuning, maar wees er zuinig op: eens een squadmaat dood is, blijft die dood en moet je het met een rookie stellen die je terug moet opleiden en die ervaring moet opdoen. Wat dan natuurlijk weer in jouw nadeel is.

The Wonderful 101 (Platinum Games – Nintendo) voor Wii U

In deze game gaat het allemaal over samenwerken: als 101ste superheld commandeer je de rest van je kameraden om samen te vechten, samen te bouwen, samen te klitten en wat je nog meer samen kan doen tegen de vijandelijke invasie van buitenaf.

 Je ziet, een hoop nieuwe games en dat in de week van Gamescom.

We hopen dat er een game naar je smaak tussenzit !

No more articles