Weet je niet wat te doen met je zakgeld? Wij geven een vooruitblik op de op stapel staande games voor de komende week.

10 september

Amnesia: a Machine for Pigs (The Chinese Room – Frictional Games) voor PC (Windows, Mac, Linux)

Pure horror van het genre: alleen jij in de duisternis … of toch niet? Jij bent Oswald Mandus die in 1899 terug thuiskomt na een desastreuze expeditie in Mexico. Je bent een wrak, koortsig, je dromen worden overheerst door een duistere machine. Wanneer je alleen wakker wordt in je bed komt er onder jou een machine tot leven.

Lifeless Planet (Stage 2 Studios – Lace Mamba Global) voor PC

Wat als je een teken van leven zoekt op een verre planeet en daar een verlaten Russisch labo ontdekt? Wat als een mysterieuze jonge vrouw jouw leven redt van een vreemd en dodelijk fenomeen? Kom het te weten in deze first person actie-avonturen game.

Wildfire Worlds (Dot Product) voor PC

Het basisprincipe van deze game: start een opstand in een leefwereld van papieren figuurtjes, probeer zoveel mogelijk aanhangers te verzamelen en hou het vuur van het verzet zo lang mogelijk brandende (zowel letterlijk als figuurlijk).

Young Justice: Legacy (Little Orbit – Warner Bros. Interactive Entertainment) voor Xbox 360, PS3, PC, N3DS, Wii U

Een game die zijn basis heeft in een tekenfilmserie, is tegenwoordig doodgewoon. Deze actie RPG is afgeleid van de Young Justice tekenfilmreeks op Cartoon Network en in de game stel je een team samen om een ontvoerde archeologe terug te halen. Hierdoor start een race tegen de tijd om de aarde van een groots gevaar te redden.

11 september

Ducktales: Remastered (WayForward Technologies – Capcom) voor Xbox360

Nadat zowel PC, Wii U en PS3 deze game mochten verwelkomen is het nu de beurt aan de Xbox 360 om de met de hand bewerkte versie van wat origineel een 8-bit game was, te draaien. De authentieke Disneyfiguurtjes en mooi afgewerkte achtergronden laten je de belevenissen van Dagobert Duck en zijn neefjes Kwik, Kwek en Kwak herbeleven terwijl ze de meest exotische locaties bezoeken tijdens hun queeste naar de vijf legendarische schatten.

Puppeteer (Sony Japan Studios – SCEA) voor PS3

Gebruik je hersenen of verlies je hoofd in dit prachtig donker sprookjesverhaal. Kutaro is een jongen die in een pop veranderde en nu moet hij uit het kasteel van de slechte koning ontsnappen. Knip en plak je vluchtweg doorheen een transformerende wereld met jouw magische schaar.

12 september

Aarklash: Legacy (Cyanide Studio – Focus Home Interactive) voor PC

Kom aan het hoofd te staan van een groep huurmoordenaars die verkeerdelijk werden beschuldigd van misdaden tegen de Lion of Alahan. Doe er alles aan om deze beschuldigingen te weerleggen en vecht ondertussen je weg doorheen het continent in je strijd tegen het kwade.

Arma III (Bohemia Interactive Studios – NCSoft) voor PC

Deze tactische militaire shooter bevat o.a. grote open maps (Altis – 270 km² en Stratis – 20 km²), 12 single player showcases, 3 factions showcases, 9 multiplayer scenario’s, 10 schietchallenges, meer dan 20 voertuigen en 40 wapens, 5 factions, een scenario editor en modding – support.  Dus heel wat en er is meer: na de lancering zal de Arma 3 Single Player Campaign uitkomen, gespreid over 3 gratis DLC episodes.

13 september

Animal Hospital (Bigben Interactive) voor N3DS

Hamsters, vogels, katten, honden, paarden… word een echte dierenarts en verzorg je favoriete dieren! De kliniek van dr. Robert gaat door een moeilijke tijd en de arts heeft jouw vaardigheden nodig om de praktijk te ontwikkelen en uit te breiden. Onderzoeken, diagnoses en behandelingen: genees je patiënten en ontgrendel nieuwe onderkomens zodat je nog meer dierenvriendjes kunt behandelen.

Kingdom Hearts HD 1,5 ReMIX (Square Enix) voor PS3

Deze game is een verzameling van de volledig in HD geremasterde titels Kingdom Hearts Final Mix en Kingdom Hearts Re:Chain of Memories welke nog niet eerder in Europa verkrijgbaar waren. Daarnaast bevat de collectie cinematische HD video’s uit Kingdom Hearts 358/2 Days, verbeterde gameplay en een PS3 trophy‐systeem. Beleef opnieuw het begin van de serie met Sora, Riku en Disneyfiguren zoals Mickey, Donald en Goofy.

GameSnackBE-Kingdom-Hearts-Logo-Featured-01

NHL 14 (Electronic Arts) voor Xbox360, PS3

IJshockey, een sport waar wijzelf niet zovaak mee geconfronteerd worden. Wat we ervan in films zien zijn beenharde tackles, vechtende spelers en snelle actie. EA probeert ieder jaar om deze dingen in zijn hockeygames te gieten en de fanaten een game te leveren waarin de hockeygame zo natuurlijk mogelijk wordt nagemaakt; inclusief rankings. Een game die niet voor doetjes bestemd is.

Real World Racing (Playstos Entertainment) voor PC

In deze top-down racegame vlieg je over de straten van de grootste wereldsteden. Londen, Parijs, Berlijn, Rome en vele andere steden worden doorkruist aan de hand van een realistisch perspectief. Verwacht 80 verschillende wagens, meer dan 50 verschillende tracks, slalom wedstrijden en checkpoint races.

Shin Megami Tensei: Devil Summoner: Soul Hacking (NIS America) voor N3DS

Deze N3DS port van de reeds eerder uitgebrachte PS game in Japan is een kleine opsteker voor de fans van de reeks. De game zelf is nooit officieel uitgebracht in het westen, maar bezitters van de Nintendo 3DS kunnen nu hun demonen aan zich binden en hun duivelse krachten of magie aanwenden in deze fantasierijke wereld.

The Elder Scrolls Anthology (Bethesda Game Studios – Bethesda Softworks) voor PC

PC-bezitters krijgen eindelijk ook de kans om te genieten van het continent Tamriel. Reis naar Arena, Daggerfall, Morrowind, Cyrodiil, Oblivion, en Skyrim, en ontmoet rassen vanuit elke hoek van het continent (en daarbuiten) en beleef alle avonturen die je tot nu toe enkel maar van horen zeggen had.

GameSnackBE-The-Elder-Scrolls-Anthology-Screenshots-01

We hopen dat je hiertussen wel een game  naar je zin zal vinden.

No more articles