Weet je niet wat te doen met je zakgeld? Wij geven een vooruitblik op de op stapel staande games voor de komende week.

 17 september

Grand Theft Auto V (Rockstar North – Rockstar Games) voor Xbox 360, PS3

Hail hail to Rockstar Games, want een nieuwe Grand Theft Auto is uit ! Als je weet dat er – speciaal voor de release van deze game nachtopeningen zijn ijn een groot aantal gamestores, dan weet je dat het een game is waar velen naar uitkijken.

Meet Franklin, Michael en Trevor: drie criminelen met een verschillende aanpak, maar die elk een gooi doen naar succes en overleving in een reeks van gevaarlijke overvallen in de open wereld van Blaine County & Los Santos. Ook deze keer wordt er weer stevig ingezet op het verhaal dat je door gameplay kan volgen. En er werd voor gezorgd dat je naadloos in en uit het leven van de drie hoofdrolspelers kan springen om zo hun aandeel erin mee te maken. Een aanrader !

Lone Survivor (Curve Games Studios- Superflat Games) voor PS3, PS Vita

Dit is een game die je tot denken aanzet want in deze volwassen psychologische horrorgame is iedere stap die je zet een confrontatie met jezelf.  Jij bent de gemaskerde hoofdspeler in een stad die afbrokkelt door ziektes. Uitgehongerd en uitgeput moet je nagaan welk van hetgeen je ziet werkelijkheid is en welk fictie. Anders ben je niet in staat om de stad te ontvluchten. Zowel geweldloos via sluipwegen of al dodend als een losgelaten stormram kan je je weg zoeken. En doe je dat alleen of met andere overlevenden. Zorg ervoor dat je op tijd eet, drinkt en slaapt of dat je anders genoeg drugs hebt om dit avontuur te overleven. Bewaak jouw mentale ingesteldheid of daal af in je eigen gekte.

18 september

Dragon’s Prophet (Runewaker Entertainment-Infernum Productions) voor PC

Deze game gaat over … je raad het al: draken. Vlieg en vecht met jouw eigen draken, maar wel pas nadat je ze gevangen en getraind hebt. Als je ze traint, dan worden ze waardevolle begeleiders in de strijd en kan je je verplaatsen naar alle verre delen van de spelwereld. Als je aan 300 draken (met elk hun eigen gewoontes en unieke vaardigheden) nog niet genoeg hebt, dan weten we het ook niet meer. En natuurlijk is spelen met jouw draken niet alles wat je in deze game kan doen: bouw nederzettingen, bevolk deze, breidt uit en annexeer nieuwe gebieden.

Hot Wheels Worlds’s Best Driver (Firebrand Games- Warner Bros Interactive Entertainment) voor Xbox 360, PS3, PC, N3DS, Wii U

In Hot Wheels World’s Best Driver sluiten spelers zich aan bij Team Hot Wheels en strijden ze in tientalle unieke, razendsnelle en herspeelbare uitdagingen, waarbij ieder team z’n eigen rijstijl heeft: van het razendsnelle Green Team tot de ongelooflijke stunts van het Red Team, de strakke precisie met de beste technologie van het Blue Team of de gigantisch hoge sprongen van het Yellow Team. Met de 24 waanzinnige en iconische Hot Wheels voertuigen en vier geheime testfaciliteiten verspreid over de hele wereld worden de spelers tot het uiterste getest om te zien of ze het in zich hebben om de Hot Wheels World’s Best Driver te worden.

19 september

Ironclad Tactics (Zachtronics Industries) voor PC

Deze game stelt zichzelf voor als een mix van een op speelkaarten gebaseerde game met  snelle strategische acties die zich in een alternatieve  burgeroorlog afspelen (neem er de stoom aangedreven militaire robots maar voor lief bij). Je kan de campagne volgen middels een volledig geïllustreerde interactieve graphic novel en ondertussen kan je zowel je eigen kaartendek bij elkaar spelen als met vrienden in co-op campagnes samenspelen of tegen elkaar spelen.

Star Wars Pinball (Zen Studios) voor N3DS

Vanaf deze dag is Star Wars Pinball beschikbaar in de Nintendo eShop en elke flipperkast kan in 3D gespeeld worden. Je kan op je handheld kasten met het thema van Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back, Boba Fett en Star Wars: The Clone Wars verwachten. Er zijn in-game uitdagingen en de score en XP wordt bijgehouden zodat je jouw vorderingen kan delen met de rest van de Galactic Empire of de Rebel Alliance support groeperingen. May the Force be with you.

PES 14 – Pro Soccer Evolution 2014 (Konami) voor Xbox 360, PS3, PC

Konami zet stevig in op de FOX engine die het vernieuwde voetbalsysteem nog vlotter laat draaien dan voorheen. Bedoeling is dat je alle bewegingen die invloed hebben op een matchverloop, snel kan opvolgen en bijsturen. Zowel aan de manier waarop spelers bewegen en er uitzien als het effect van een publiek op een speler of team werd tijdens het ontwikkelen aandacht besteed. Maar ook hoe de bal zich gedraagt is belangrijk en in deze editie werd het bewegen van de bal losgekoppeld van spelers.  Hopelijk vertaalt dit alles zich ook in een prachtige bespeel- en herspeelbare game.

We hopen dat je hiertussen wel een game naar je zin zal vinden.

No more articles