Scribblenauts Unlimited is het nieuwste deel in de originele serie waarin alles wat je schrijft tot leven komt en je alleen wordt beperkt door de grenzen van je eigen fantasie. Scribblenauts Unlimited is Maxwells eerste avontuur in een open wereld vol uitdagingen en wordt in Europa gelanceerd op 8 februari voor Wii U, Nintendo 3DS en Nintendo 3DS XL.

Scribblenauts Unlimited is volledig naar het Nederlands vertaald, wat betekent dat je gewoon Nederlandse woorden kunt intikken om de gekste voorwerpen te laten verschijnen. Wat kun jij verzinnen om de puzzels en uitdagingen op Maxwells pad mee te passeren? Dit spel vertelt voor het eerst het verhaal achter de held Maxwell, zijn ouders en tweelingzus Lily. Je komt zelfs te weten hoe hij zijn magische notitieblok heeft gekregen!

Nintendo Wii U-versie:

  • Objecten maken en delen
  • eigen bibliotheek downloaden
  • Meerspelerstand
  • HD-graphics
  • Miiverse

Nintendo 3DS-versie:

  • StreetPass
  • 3D-filmpjes

Scribblenauts Unlimited is een creatief avontuur dat je op unieke manieren de grenzen van je verbeelding laat verkennen.
Het spel verschijnt op 8 februari voor Wii U, Nintendo 3DS en Nintendo 3DS XL.

Terwijl je in de voorgangers de verschillende levels nog op een lineaire manier moest voltooien, betreed je in Scribblenauts Unlimited een geheel open universum met acht werelden en 41 levels, elk met hun eigen doelen en uitdagingen. Je moet bijvoorbeeld naar de grote stad gaan om de politie te helpen bij het vangen van een dief, of naar een tropisch eiland reizen om schipbreukelingen te redden. Hoe je die hulp gaat leveren mag je helemaal zelf bepalen, zolang de mensen maar tevreden zijn, want pas dan ontvang jij één van de felbegeerde Starites. Om je daarbij te helpen, kun je in elke wereld een beroep doen om een uitgebreide lijst hints, inclusief de nieuwe mogelijkheid om alle nabije Starites en Starite Shards zichtbaar te maken.

Scribblenauts Unlimited is een stuk groter en uitgebreider dan vorige delen in de serie. Je bent zeker 20 uur bezig om alle 50 Starites en 500 Starite Shards te vinden, terwijl je de open wereld ook als speeltuin kunt gebruiken om eindeloos in te experimenteren. Voorwerpen die je al een keer tevoorschijn hebt getoverd kun je nu heel handig bewaren in Maxwells magische rugtas, om ze een volgende keer snel en vaardig weer te laten verschijnen.

No more articles