Vandaag maakt Konami bekend dat de tweede speelbare demo van PES 2013 voor de Xbox 360 op 28 augustus en voor de PlayStation 3 op 29 augustus wordt vrijgegeven.

De demo voor de PC volgt in september. De nieuwe demo toont de voortdurende ontwikkeling van het spel en biedt een levendige ervaring alsof je echt op het voetbalveld staat.

De demo is beschikbaar via Xbox LIVE Marketplace en PlayStation Network. De gratis demo biedt 11 volledig gelicenseerde teams en kent een aantal subtiele maar belangrijke gameplay verbeteringen die sinds de demo van juli zijn doorgevoerd.

Aldus Jon Murphy, Europese PES Team Leider van Konami Digital Entertainment Gmbh:

Wij willen PES 2013 al graag vroeg tonen, want eerlijk gezegd is er veel om van te genieten. Wij verfijnen de game voortdurend en de tweede demo laat opnieuw aan de fans zien dat wij streven naar perfectie. Je zult veel toevoegingen en verbeteringen opmerken die PES 2013 nog beter afstemt op de onvoorspelbaarheid en vaardigheden je tegenkomt op het hoogste niveau van voetbal.

De nieuwe demo biedt zes moeilijkheidsgraden waarmee de gebruiker in wedstrijden van tien minuten te maken krijgt. Sinds de eerste demo analyseert het PES Productions team in Tokyo de game continu om PES 2013 verder te verbeteren. De nieuwe demo is het perfecte voorbeeld van de zoektocht naar voetbalperfectie. In de game zijn aanval en verdediging in balans en de gerichtheid van de passes is met behulp van de veelgeprezen handmatige besturing verbeterd. Het traject van de passes is verfijnd, net als het blokkeren door verdedigers, de snelheid van schoten en de manier waarop scheidsrechters fungeren, inclusief buitenspel situaties.

De AI, een essentieel onderdeel van een game als PES 2013, waarin passes en beweging centraal staan, is verder verfijnd. Dit is bijvoorbeeld van belang wanneer een team uit een verdedigende positie een potentiële aanval opzet. Na de feedback van de eerste demo zijn lobjes en effectballen moeilijker om te schieten. Verder zijn ook de volksliederen voorafgaand aan de aftrap toegevoegd.

Omdat de focus van PES 2013 voornamelijk op het veld ligt, kunnen gebruikers in de nieuwe demo bepaalde trainingen proberen. De volledige versie van de game biedt een volledig trainingsaanbod waarmee spelers vertrouwd kunnen raken met snelle een-tweetjes, handmatig schieten en passen en dynamische bewegingen met de bal aan de voet, om ruimte te winnen ten opzichte van steeds dichterbij komende verdedigers. De demo bevat een aantal van deze onderdelen, zodat gebruikers al voor een groot deel het niveau van controle van PES 2013 kunnen ervaren.

No more articles