In Azië ziet men veel, het is immers ook een van de game landjes in de wereld. Maar dat daar veel rare gamers tussen zitten is algemeen geweten. Bij de lange lijst mogen we nu ook Zhou rekenen.

Deze jongeman van 19 wilde online iets kopen ter waarde van zo’n 6000 yuan, omgerekend iets meer dan 700 euro. Deze in-game item is natuurlijk te duur voor hem en dus ging hij maar aankloppen bij zijn vader. Zijn vader, een simpele arbeider die maandelijks slechts een derde van dat bedrag verdient, kon hem niet van deze geldsom voorzien. Zodus zag Zhou er niets anders op dan op een platform te klimmen en te dreigen met zelfmoord.

Bang dat zijn zoon ging springen, kwam zijn vader met zijn maandloon voor de proppen, maar zoonlief had natuurlijk gezien dat dit te weinig is. Samen met zijn buren en enkele vrienden zijn ze aan 6000 yuan geraakt en is Zhou van het platform geklommen. Jullie kunnen het vast al raden: Zhou ging er met het geld vandoor. Wat met Zhou gebeurd is nadat hij wegliep met het geld, is onbekend. Respect voor ouders, het zit soms ver.

No more articles