Het is al van in het begin een strijd tussen Sony en Microsoft op basis van hun console. Wikken en wegen met de voor- en nadelen. Cijfers op tafel leggen om mekaar te overtreffen of net niet. Exclusives uitbrengen om de console nóg aantrekkelijker te maken. Waar eindigt het? Of eindigt het gewoon nooit?

De felbegeerde strijd is nog steeds volop op gang. Zo wist Sony ons onlangs te vertellen dat er al 7 miljoen exemplaren van hun PlayStation 4 over de toonbank waren gerold. En nu komt Microsoft naar buiten met een cijfer die aanzienlijk lager ligt. Ze melden dat ze 5 miljoen exemplaren aan de handelaars verkocht hebben. Wat nog niet direct wil zeggen dat ze daar ook over de toonbank gerold zijn. Dus hoeveel er precies al in huis gehaald zijn is nog niet bekend.

Dit verschil is aanzienlijk lager dan de 7 miljoen exemplaren van PlayStation 4, maar we vinden dat we ons hier nog niet mogen over uitspreken. Voornaamste reden is dat de PS4 beschikbaar is in 48 landen tegenover 13 landen waar de Xbox One verkocht wordt. Dit is sowieso een grote factor waar we rekening mee moeten houden en die in de toekomst vast en zeker een grote impact zal hebben op de verkoop. Ze hebben nu al 60% meer kunnen verkopen dan destijds de Xbox 360, dus slecht doet Microsoft het vast en zeker niet.

Maar dit verandert niks aan het feit doordat de PlayStation al in zoveel landen beschikbaar is, er veel mensen met weinig geduld naar deze console hebben gegrepen in de winkelrekken. Eén ding staat vast, de strijd tussen de twee titanen zal niet vandaag of morgen eindigen. En voor wie zich niet genoeg in de strijd kan mengen kun je terecht op één van onze columns waar je zeker van zal smullen.

No more articles