Air Conflicts: Vietnam transporteert de speler naar 1965, toen het Vietnam-conflict de koude oorlog tot een kookpunt bracht, en plaatst hem in het heetst van de strijd in een van de meest controversiële oorlogen uit de moderne tijd. Als groentje Joe Thompson kruip je achter de stuurknuppel, maar de missies zullen van Joe een ander mens maken.

Het is het vierde deel uit de succesvolle serie, waarvan de voorgangers zich in de Eerste en Tweede Wereldoorlog afspeelden. Het Vietnam-conflict leverde op gamegebied eerder wel al inspiratie voor tal van shooters, maar het luchtruim bleef grotendeels onverkend. Air Conflicts: Vietnam brengt daar verandering in en maakt het iedereen mogelijk om het strijdtoneel vanuit een verrassend ander perspectief te zien. Naast vliegtuigen – van de toptoestellen van de Amerikaanse tot de geduchte Russische MIG’s – maken helikopters voor het eerst hun debuut in de franchise. Wendbaarder en subtieler dan straaljagers, en dus ideaal voor reddingoperaties of precisieaanvallen. Maar pas op, tegelijkertijd zijn ze ook stukken kwetsbaarder voor het luchtafweergeschut.

Voor de gelegenheid heeft Ontwikkelaar Kalypso een prachtig online magazine voor je klaar staan met veel downloadable content zoals packshots en screenshots, een Q&A met de makers en informatie over de helicopters en vliegtuigen uit de game.

de actie simulator game Air Conflicts: Vietnam komt uit op PC, PlayStation 3 en Xbox 360 op 18 oktober.

No more articles