Geef toe, alle Grand Theft Auto fans hebben altijd wel al een natte droom gehad over een map waarin zich alle steden van de GTA wereld bevinden.

Blijkbaar niet alleen de GTA fans, maar ook Rockstar heeft hier al aan gedacht. Ze zouden graag ooit een Grand Theft Auto game releasen met alle steden uit alle games in de reeks. In een interview vertelt het hoofd van Rockstar North, Leslie Benzies, dat hij spelers heen en weer ziet reizen tussen alle plaatsen. Dit zou ook betekenen dat we bijvoorbeeld terug een Vice City voorgeschoteld zullen krijgen. Maar in welke staat? Het is algemeen geweten dat de game zich afspeelt in de jaren ’80 en Vice City zou nooit meer hetzelfde zijn in de huidige tijd van crisis en sober gekleurde gebouwen.

Volgens Leslie zijn er enkele verwijzingen naar deze visie in de huidige generatie GTA’s, maar heeft hij met Vice City een dubbel gevoel. Zoals hierboven vermeld, is naast de setting ook de periode belangrijk in Vice City. Dit implementeren in een game waarin alle omgevingen zich in de tegenwoordige tijd bevinden, is vrijwel onmogelijk.

No more articles