Kan jij zonder kleerscheuren aan het bos ontsnappen?

Datura op de PlayStation 3 heeft veel gemeen met de plant met dezelfde naam. Op het eerste gezicht zijn beide zeer aantrekkelijk en mooi om naar te kijken. Maar hoe dichterbij je komt, hoe gevaarlijker ze worden. De ogenschijnlijk onschuldige datura-plant kan gevaarlijk en giftig zijn en ervoor zorgen dat je gedesoriënteerd raakt of gaat ijlen. Datura is ontwikkeld door Plastic Reality Technologies, onder andere bekend van Linger in Shadows. Bereid je voor om in een duister en mysterieus bos te worden gedropt waar dingen anders voorkomen dan ze daadwerkelijk zijn. Datura is vanaf 9 mei via het PlayStation Network beschikbaar.

Dit ongewone avontuur begint met jezelf op de brancard in een ambulance. Hier gebruik je voor het eerst de PlayStation Move controller of de PlayStation Dualshock controller om de handen van je personage te bewegen en de omgeving te verkennen. Deze originele manier van interactie geeft je de illusie objecten echt te kunnen bedienen en in contact te staan met de virtuele wereld via jouw “eigen handen”.

Datura slingert je heen en weer tussen een angstaanjagend woud en spannende situaties waarin het een absolute must is om snel beslissingen te nemen. De intrigerende combinatie van een oogverblindend landschap, een intense en spookachtige sfeer en de onwetendheid van wat er zich om de hoek schuilhoudt, zorgt ongetwijfeld voor heel wat kippenvelmomenten. Elke beslissing die je neemt heeft invloed op het verloop van het verhaal en alles kan anders zijn wanneer je terugkeert naar het bos. De vraag “Maak ik de juiste keuze?” stelt zich de hele game.

Datura is vanaf vandaag te downloaden via de PlayStation Store. Een review van deze game is ook onderweg, so stay tuned!

[toggle_box title=”Belangrijke kenmerken” width=”Width of toggle box”]
Platform: PlayStation 3 (PSN (SEN) titel + PS Move ondersteuning)
Release: 9 mei 2012
Ontwikkelaar: Plastic Reality Technologies
Genre: Actie / Puzzel
Prijs: €7,99
Leeftijd: 16+[/toggle_box]

No more articles