Vanaf vandaag kunnen gamers die op zoek waren naar exemplaren van Guild Wars 2 hun vrienden in het spel vergezellen en zelf ervaren waarover de hele industrie zo lovend is, want het spel is opnieuw beschikbaar via retail.

ArenaNet schorste op 30 augustus – twee dagen na de release van het spel – de first-party sales en de retail aanvullingen hierop om zo aan de recordvraag te kunnen voldoen, en ervoor te zorgen dat spelers die het spel al kochten online zo goed mogelijk ondersteund werden. Ondanks deze stopzetting stond Guild Wars 2 op kop in de All Formats Charts van 10 Europese markten – in het Verenigd Koninkrijk was het spel het eerste PC game in twee jaar dat dit voor mekaar kreeg.

Sindsdien hebben ArenaNet en NCsoft, door zowel in Noord – Amerika en Europa nieuwe servers te installeren en het aantal customer support agents te verdubbelen, de spelcapaciteit aanzienlijk uitgebreid. Spelsystemen die onderhevig waren aan een extreem grote vraag, zoals de Trading Post, zijn versterkt en klaargemaakt voor de continue instroom aan spelers.

Aldus Mike O’Brien, president en co-oprichter van ArenaNet:

De spelervaring voor onze spelers behouden is altijd onze topprioriteit geweest. We ondersteunen Guild Wars 2 op lange termijn. We zullen er altijd alles aandoen om onze spelers de beste online game – ervaring te bezorgen, ook al betekent dat het in de kiem smoren van onze verkopen.

Om de heropstarting van de verkopen te vieren heeft ArenaNet de Our Time Is Now video gereleased. De video werd geregisseerd door James McTeigue, bekend van zijn werk voor de Matrix trilogie en V for Vendetta. Our Time Is Now omvat mooi de revolutionaire kracht van Guild Wars 2 en roept de gamers op om overal ter wereld de wapens op te nemen.

No more articles