Bohemia Interactive bracht het nieuws uit op zijn blog eerder vandaag.

De ontwikkelaar verkondigde dat Arma 3 niet alleen exclusief voor PC verschijnt, maar ook enkel via het Steam platform te verkrijgen zal zijn. Bohemia motiveerde ook zijn redenen voor deze beslissing. Designer Joris-Jan van ‘t Land legt uit dat het Steam platform zich genoeg bewezen heeft op het vlak van games verdelen en voor een betere gameplay ervaring zorgt. Als bijkomende redenen haalde hij ook de automatische en snelle patch voorziening van Steamworks en het bestrijden van piraterij aan.

Met betrekking tot de piraterij voegde hij er ook aan toe dat de ontwikkelaar wil meegroeien met het internet en dat ze het niet kunnen veroorloven om hun producten zonder bescherming op de markt uit te brengen. We willen waardevolle diensten online aanbieden waar mensen willen voor betalen. De designer concludeert dat ze met Steam hun diensten sneller kunnen aanbieden en dat Arma 3 ook in de offline modus zal gespeeld kunnen worden.

Een singleplayer campagne zal dus blijkbaar ook deel uitmaken van de nieuwe Arma dat later dit jaar zal uitgebracht worden.

No more articles