Dat er een zeker respect voor elkaar is onder de huidige spel ontwikkelaars kunnen we alleen maar toejuichen. Bij Webzen, ontwikkelaar van de free to play shooter Arctic Combat, hebben ze zo hun eigen manier gevonden om dit te tonen.

Verwacht jezelf nu niet aan subtiele knipoogjes naar andere games in de vorm van enkele Easter Eggs. Bij Webzen houden ze duidelijk meer van de In your face aanpak. Dit merk je meteen wanneer je de map Sand Storm opstart, deze is duidelijk gebaseerd op de alom bekende counterstrike map de_dust2. Zowel de Oosterse setting als de primaire chokepoints zijn bijna volledig overgenomen. Hier en daar zijn er enkele details gewijzigd maar de hoofdlijnen blijven grotendeels intact. Qua creatieve inbreng scoort Webzen hier natuurlijk niet hoog mee, al mag het wel gezegd worden dat de gameplay van Arctic Combat uitstekend samengaat met de originele counterstrike map.

Daarnaast mag je gerust zeggen dat de free to player shooter veel gameplay elementen van Call of duty 4: modern warfare heeft overgenomen. Dat wil zeggen, een hoop beschikbare wapens met tal van aanpassingsmogelijkheden, perks, en er is zelfs sprake van de mogelijkheid om voertuigen te gebruiken. Ook de kans om je tegenstander met een welgemikte stomp van je wapenkolf naar de andere wereld te helpen keert terug. Deze techniek werd in Call of Duty 4 echter vervangen door het gebruik van een mes.

Voor de geïnteresseerden, Arctic combat zit momenteel nog in de beta fase. Je kan hier echter gerust aan deelnemen tot en met 2 september, mits je in het bezit bent van een beta key.

No more articles