Ubisoft heeft zijn belofte gehouden en vandaag enkele nieuwe details bekend gemaakt rondom Assassin’s Creed III, inclusief de release van hun debut trailer.

Zo zal onze nieuwe protagonist door het leven gaan met de naam Ratohnhaké:ton en is hij van Native American en Engelse herkomst. Daarnaast luistert hij ook naar de naam Connor.

Zoals we al uit eerdere berichten konden afleiden, speelt de game zich inderdaad af tijdens de Amerikaanse Revolutie, vooral de Revolutionaire Oorlog. Dit neemt de speler van de bruisende, ongetemde grens tot levendige koloniale steden en intense, chaotische slagvelden waar George Washington’s Continental Army strijdde tegen het imposante Britse leger. Meer details over de verhaallijn wordt in april gelost in de volgende editie van Game Informer.

Ook is Ubisoft zo vriendelijk geweest om te vermelden dat Assassin’s Creed III is gebouwd op een geheel nieuwe engine, Ubisoft-AnvilNext genaamd. Met deze engine hoopt men doorbraken te realiseren in de visuele kwaliteit, karakter modellen en kunstmatige intelligentie.

En als dat nog niet voldoende is, heeft Ubisoft zelfs bekend gemaakt dat er een special limited edition case wordt voorzien voor degenen die de game pre-orderen via GameStop, Best Buy of Amazon. Tot slot wist Ubisoft nog te melden dat de game naast de PS3, Xbox 360 en PC ook zal verschijnen op de Wii U. De releasedatum is vandaag ook bekend gemaakt en is vastgelegd op 31 oktober dit jaar.

Enjoy the trailer!

No more articles