De eerste Fallout 4 add-on, Automatron, komt eraan en dat wordt gevierd met een eerste officiële trailer. Automatron is vanaf 22 maart verkrijgbaar voor Xbox One, PlayStation 4 en pc voor € 9,99.

In Automatron laat de mysterieuze Mechanist een horde kwaadaardige robots los op de Commonwealth, inclusief de beruchte Robobrain. Jaag ze op en gebruik hun onderdelen om nieuwe robot kompanen te bouwen en aan te passen. Kies uit een honderdtal mods; mix ledematen, pantsers, talenten en wapens zoals de volledig nieuwe ‘lightning chain gun’. Het is zelfs mogelijk hen van een likje verf te voorzien en hun stem te kiezen.

Automatron is de eerste add-on release voor Fallout 4. In april worden de settlement mogelijkheden nog verder uitgebreid dankzij Wasteland Workshop, en in mei zal men van de Commonwealth naar Maine kunnen reizen voor Far Harbor – de grootste oppervlakte die Bethesda Game Studios ooit heeft gecreëerd voor post-release content.

Dat is slechts het begin, want er zullen in 2016 nog meer add-ons worden vrijgegeven. Zo volgen er nog aankondigingen omtrent gratis updates zoals Survival Mode en de Creation Kit, die elke speler in staat stelt eigen mods op pc te creëren en deze te delen (en speelbaar te maken) over alle platformen en consoles.

No more articles