Wist u dat N-VA-kopstuk en de Antwerpse burgemeester Bart De Wever een grote liefhebber is van SimCity ? Wie ons niet gelooft, moet maar eens naar het nieuwe SimCity-promotiefilmpje kijken van Electronic Arts.

Ter promotie van de stadsbouwsimulatorgame ‘SimCity’ vroeg Electronic Arts aan drie Vlaamse burgemeesters van evenveel partijen hoe hun ideale stad eruitziet. Burgemeesters Bart De Wever (Antwerpen, N-VA), Vincent Van Quickenborne (Kortrijk, Open Vld) en Hilde Claes (Hasselt, sp.a) mochten ook tips geven aan gamers die hun eigen stad willen oprichten in ‘SimCity’. Gamers konden vervolgens kiezen wie van de drie volgens hen de beste ‘SimCity’-burgemeester zou zijn, en dat werd Bart De Wever.

De populairste politicus van Vlaanderen ontving van EA een cheque van 2000 euro voor een lokaal project, dat hij schenkt aan vzw Tejo (Therapeuten voor Jongeren), een vrijwilligersorganisatie waarbij jongeren tussen de tien en twintig anoniem terechtkunnen voor een korte therapeutische begeleiding. Wie ons nog niet gelooft: gamen vervult dus werkelijk een sociale rol in onze maatschappij.

No more articles