Onze hoofdredacteur Jef en zijn favoriete redacteur (yours truly) hadden de eer om een presentatie van Ben Mattis, Senior Producer uit Montreal, omtrent de nieuwe Batman game bij te wonen.

Deze game situeert zich in het tweede jaar van Batmans carrière. Voordien had hij enkel af te rekenen met drugsdealers en pooiers, maar nu heeft de grootste crimineel Black Mask een prijs van 50 miljoen dollar op het hoofd van onze vleermuisman gezet en zitten er acht van de meest gevreesde assassin’s achter hem aan. We bevinden ons in Arkham City op een grote brug en moeten ons een weg banen door de criminelen onder leiding van de eerste assassin. Je hebt uiteraard je Bat-gadgets ter beschikking, waaronder de Shock Gloves. Deze handschoenen laden op wanneer je aan het vechten bent en eens opgeladen hebben ze een krachtige afmaker als gevolg.

De game heeft dus nieuwe gear tegenover zijn voorgangers, maar ondersteunt ook een nieuw punten systeem gebaseerd op experience points die je kan verdienen na elke battle met aanzienlijke vijanden. De hoeveelheid experience points hangt af van je vechtstijl en moeilijkheidsgraad van de tegenstander. De lone wolf setting van Batman Origins ziet er vertrouwd uit voor de spelers van zijn voorgangers. Er waren nog enkele glitches, maar aangezien we hier met een alfa build te maken hadden gaan we dit met de mantel der liefde bedekken. De AI ziet er niet zo snugger uit en vallen zoals met zijn voorganger in een beurtrol aan.

Een leuke toevoeging is het personage Deathstroke. Deze heeft een eigen aanvalswijze en we hebben hem even aan het werk gezien tijdens de gamemodus één tegen honderd, waarbij je het moet opnemen tegen golven van steeds sterker wordende vijanden in een survival-achtige gameplay. De game lijkt ons wel de moeite om verder op te volgen.

No more articles