Toen Warner Bros. enkele handelsmerken vastlegde met betrekking op de Batman Arkham titel hadden we reeds het vermoeden dat er een nieuwe telg in de serie zou aankomen.

Dat vermoeden wordt nu ook bevestigd met Arkham Origins dat op de komende E3 show officieel zal worden aangekondigd. Origins wordt trouwens geen sequel, maar een prequel gebaseerd op delen van de stripreeks die tussen de jaren 1950 en 1970 zijn gepubliceerd. De legendarische schrijver Paul Dini die reeds 20 jaar aan de reeks werkt en eerder ook het verhaal voor Arkam Asylum en Arkham City verzorgde zou niet van de partij zijn. Mark Hamill die de stem van The Joker voor zijn rekening nam zou ook niet meer bij de gegadigden zijn.

Origins zou ook niet ontwikkeld worden door Rocksteady Studios. Die studio is volgens een bericht bezig aan een andere Batman prequel titel die zich heel in het begin van het Batman universum afspeelt wanneer Batman en The Joker voor het eerst tegenover elkaar staan. Wel zou je in Origins ook kunnen spelen met andere superhelden als Superman en de Green Lantern.

Volgens een bericht van Warner Bros. zou de game nog dit jaar verschijnen voor PC, PS4, Xbox 720 en de huidige consoles PS3 en Xbox 360. Of de Wii U daar ook toebehoort is voorlopig niet geweten. We hopen ook vlug nieuws te mogen ontvangen over de titel die Rocksteady aan het ontwikkelen is, hoewel die pas ten vroegste in 2014 wordt verwacht.

No more articles