DICE heeft bekendgemaakt dat Battlefield 3: Aftermath, het vierde digitale uitbreidingspakket voor Battlefield 3, nu beschikbaar is voor alle Battlefield 3 Premium-members op de PlayStation 3.

In de vier nieuwe maps van Battlefield 3: Aftermath moet je op een compleet nieuwe manier oorlogvoeren in een stedelijke omgeving. Je reist af naar het door een aardbeving verwoeste Iran en moet in horizontale en verticale gevechtsscenario’s strijden om te overleven en de vijand te verslaan.

In Battlefield 3: Aftermath vecht je je een weg door gehavende districten, straten en steden in drie nieuwe voertuigen, waaronder aangepaste voertuigen voor troepentransporten en een burgervoertuig dat is aangepast om de vijand rake klappen toe te brengen. Verder wordt in Battlefield 3: Aftermath ook het speltype Scavenger geïntroduceerd, waarin alles draait om het behalen van doelstellingen. Met maar één handwapen tot je beschikking, word je in een omgeving gedropt waar je krachtigere wapens moet zien te vinden om samen met je team te overleven. Daarnaast beschik je in Battlefield 3: Aftermath nu over een nieuwe, dodelijke en veelzijdige kruisboog, waarmee je je vijanden geruisloos uitschakelt. Je krijgt ook tien nieuwe opdrachten, dogtags, trofeeën, prestaties en nog veel meer.

Battlefield 3 is in korte tijd uitgegroeid tot de snelst verkopende game in het bestaan van EA. Er zijn inmiddels 17 miljoen exemplaren verkocht. De game is wereldwijd positief ontvangen door recensenten vanwege de bloedstollende singleplayer-campagne, de intense coöp-missies en de verslavende en onovertroffen multiplayer-gameplay. Battlefield 3 Premium is in juni van dit jaar gelanceerd en telt wereldwijd al meer dan 2 miljoen leden. Er zijn inmiddels vier gigantische thema-uitbreidingspakketten uitgebracht: Battlefield 3: Back to Karkand, Battlefield 3: Close Quarters, Battlefield 3: Armored Kill, en Battlefield 3: Aftermath. De vijfde, Battlefield 3: End Game, staat gepland voor maart 2013. Alle zijn te koop voor via PlayStation Network, voor PC via Origin.com of op Xbox LIVE Marketplace. Battlefield 3-spelers die nog geen Battlefield 3 Premium-upgrade hebben aangeschaft, kunnen dit alsnog doen en ontvangen dan na de upgrade de hierboven genoemde content zodra deze wordt uitgebracht.

Battlefield 3: Aftermath is momenteel beschikbaar voor Premium-leden op de PlayStation 3, gewone PS3-spelers moeten echter even geduld uitoefenen tot 11 december. De Premium-leden op de Xbox 360 en PC worden op 4 december op deze DLC getrakteerd, de gewone spelers moeten eventjes wachten tot 18 december.

No more articles