Battlefield Hardline heeft een vertraging opgelopen tot in 2015, en dat werd bevestigd door Visceral Games en DICE.

De makers hebben een update meegedeeld op de Battlefield Blog dat de vertraging er komt en enkel om alleen te benadrukken dat Hardline de beste, meest innovatieve Battlefield ervaring zal hebben. DICE VP & Group GM Karl Magnus Troedsson legt uit waarom deze verandering wordt uitgevoerd:

“Terug op E3, hebben we de beta gelanceerd voor Hardline. Hiermee wilden we niet enkel de game tonen, maar jullie voor zichzelf laten spelen. Milljoenen spelers hebben toegehapt en een leuke tijd beleefd. Met als resultaat da Visceral Games veel geleerd heeft van de verwachtingen van de spelers. We hebben alle data en feedback in acht genomen en zijn er direct mee begonnen. Hiermee zagen we andere openingen om er voor te zorgen dat Hardline nog innovatiever en beter zou worden. En hoe meer ideeën we vergaarden, hoe meer we inzagen dat de tijdslimiet niet haalbaar was. Toch zeker niet als we vooruit wilden gaan met een shooter als deze. En net daarom hebben we besloten de release date uit te stellen en het beste aan de fans te geven.”

De vertraging in 2015 zorgt ervoor dat de makers het volgende kunnen verwezenlijken:

  1. Multiplayer Innovatie: Een hele hoop nieuwe features en ideen door de community om zo de cop/criminal-relatie te creëren zoals de speler die wenst.
  2. Verhaallijn met diepte: Alsook hier een heleboel features om de verhaallijn aan de wensen van de spelers te laten voldoen.
  3. Stabiliteit: En deze zetten we in het vetgedrukt en elke Battlefield 4 speler zal wel weten waarom! Ze gaan de extra tijd gebruiken om de game te optimaliseren voor de lanceringsdatum van de game. Iets dat bij Battlefield 4 absoluut niet het geval was, tot groot ongenoegen van alle fans.

Doorheen het hele proces krijgen we af en toe een update van hun status en hoe ver ze staan met het spel. Dus we houden alvast een oogje in het zeil!

No more articles