Visceral Games, een studio van Electronic Arts heeft afgelopen nacht bekend gemaakt dat de populaire Dead Space-serie terugkeert met Dead Space 3.

Vanaf eind 2013 kunnen spelers in dit nieuwe deel van de bekroonde Dead Space-serie een nieuw angstaanjagend avontuur beleven, met de kenmerkende spanning, horror, actie en sublieme audio. Na een noodlanding op de vijandelijke planeet Tau Volantis komt onze held Isaac Clarke erachter dat deze planeet weleens een belangrijke rol zou kunnen spelen in zijn strijd tegen de Necromorphs. Isaac moet het in zijn gewelddadige zoektocht naar antwoorden onder ijskoude omstandigheden opnemen tegen dodelijke en intelligente vijanden, waaronder nieuwe Necromorphs, gigantische bazen en zelfs mensen. Gelukkig staat Isaac er niet alleen voor. Spelers kunnen op ieder moment in het spel besluiten om met een vriend een team te vormen via de volledig geïntegreerde coöp-functie. Als je ervoor kiest om samen te vechten, neemt een van jullie de rol aan van coöp-personage sergeant John Carver. Het verhaal wordt dan nog verder uitgebreid en je hebt bovendien meer gameplay-technieken tot je beschikking.

Steve Papoutsis, vice-president en algemeen manager bij Visceral Games en uitvoerend producent van Dead Space 3:
[blockquote]Dead Space 3 zit boordevol actie en horror die qua niveau ver uitstijgen boven alles wat we tot nu toe hebben gedaan. De game speelt zich af in de krochten van het heelal, in smalle spelonken en op een onherbergzame, nieuwe planeet, waar spelers zelf de omgeving kunnen verkennen en steeds voor nieuwe uitdagingen komen te staan. Fans die liever alleen in het donker spelen, kunnen ook de klassieke Dead Space-ervaring beleven die de franchise zo uniek maakt. Spelers die de intense ervaring met een vriend willen delen, kunnen dat nu doen in het nieuwe coöp-speltype. De actie is hoe dan ook intens, het avontuur bloedstollend en de spanning onvergetelijk.[/blockquote]

Sinds het debuut van de serie in 2008 is Dead Space uitgegroeid tot een van EA’s populairste games. De game heeft bijna 100 prijzen in de wacht gesleept en heeft een gemiddelde reviewscore van 89. Dead Space is duidelijk erg populair bij gamers over de hele wereld. In 2009 ging EA terug in de tijd met de prequel Dead Space Extraction en werd de game ook uitgebracht voor de Wii. In 2011 kwam EA met Dead Space 2, waarin de held Isaac Clarke terugkeerde voor wederom een bloedstollend avontuur. De game werd door Seth Schiesel van de New York Times uitgeroepen tot een van de beste games van 2011 en heeft 70 scores van 90+ ontvangen van toonaangevende tijdschriften als Official Xbox Magazine, Playstation: The Official Magazine en Game Informer.

EA zal Dead Space 3 presenteren tijdens de E3 (Electronic Entertainment Expo), die van 5 tot en met 7 juni 2012 plaatsvindt in het Los Angeles Convention Center (locatie: stand 1601 in de South Hall).

Dead Space 3 wordt in februari 2013 uitgebracht voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC. De game heeft nog geen PEGI- of ESRB-classificatie.

No more articles