GT Academy 2013 is vandaag om 10.00 uur van start gegaan met een exclusieve demo van de nieuwe game Gran Turismo 6 voor PlayStation 3. Je kunt hem nu downloaden.

De GT6-demo is beschikbaar voor iedereen met een Sony Entertainment Network-account en toegang tot een PlayStation3 met een internetverbinding. Je kunt de demo zonder bijkomende kosten downloaden via de PlayStation Store en je hebt geen Gran Turismo-game nodig.

De GT6-demo loodst je door een aantal ronden in een GT Academy-achtige rijschool, waarna je het kwalificatie-event vrijspeelt. Daarmee kun je je kwalificeren voor de GT Academy van dit jaar, het begin van een reis die tot een professionele racecarrière bij Nissan kan leiden.

De demo is open voor iedereen tot en met eind augustus, maar de GT Academy-competitie zelf loopt tot maandag 29 juli 00.59 uur. Als je in aanmerking komt voor deelname moet je je aanmelden voor de laatste ronde van de demo en akkoord gaan met de algemene voorwaarden van de competitie. Iedereen die zich aanmeldt en een kwalificatietijd neerzet, ontvangt zonder bijkomende kosten bonuscontent.

De snelste gamers van de onlinekwalificatie voor GT Academy worden uitgenodigd voor de nationale finale, waar ze zich in de game moeten bewijzen, maar ook met echte Nissan Nismo-wagens aan de slag gaan. Daarna verplaatst de actie zich naar het beroemde Race Camp op Silverstone. De uiteindelijke winnaar maakt kans om uit te groeien tot een van Nissans Nismo Athletes.

Dit jaar bewijzen de voormalige GT Academy-kampioenen dat de competitie kwalitatief hoogstaand is door in de top van de internationale racerij mee te doen met door Nissan aangedreven auto’s. Tijdens de onlangs gereden 24 uur van Le Mans gaven Lucas Ordoñez (de winnaar van 2008) en Jann Mardenborough (2011) een demonstratie van de kracht van GT Academy met hun Greaves Motorsport Zytek-Nissan LMP2-wagen, waarmee ze vierde in hun klasse en tiende in het algemeen klassement werden. En niet te vergeten onze eigen Belgische winnaar van de GT Academy 2012, Wolfgang Reip, die nu op 27-28 juli voor het NISSAN-team mee zal rijden in de 24 uur van Spa.

Je kunt de Gran Turismo 6-demo nu downloaden in de PlayStation Store. Als je wilt meedoen aan GT Academy 2013 kun je voor meer informatie terecht op onder andere: www.facebook.com/GTAcademy, http://eu.gran-turismo.com en www.twitter.com/GTAcademy.

No more articles