In maart liet Quantic Dream, de ontwikkelaar van Heavy Rain, een indrukwekkende tech demo op de wereld los. Nu onthult men ons uiteindelijk hun daadwerkelijk project: Beyond.

Quantic Dream’s onthulde Beyond: Two Souls betreft een offline singleplayer ervaring en zal net als Heavy Rain interactieve drama met zich meebrengen. Het hoofdpersonage in deze nieuwe game is Jodie Holmes, die gespeeld zal worden door Ellen Page, die vooral bekend is vanuit de film Inception.

Sinds haar geboorte is Jodie altijd anders dan alle anderen geweest. Ze beschikt over bovennatuurlijke krachten, doordat haar onderbewustzijn gelinkt is naar een onzichtbare entiteit die ze Aiden noemt. Dit “cadeau” heeft haar leven voorgoed veranderd.

In Beyond: Two Souls krijgt de speler de meest opvallende momenten uit het leven van Jodie te zien, waarbij jouw acties en beslissingen haar lot zullen bepalen. Daarnaast zullen spelers de mogelijkheid krijgen om over de volledige controle over zowel Jodie als de entiteit te beschikken gedurende spectaculaire actie en avontuur scènes. Naarmate Jodie de hele wereld doorkuist, zal je geconfronteerd worden met ongelooflijke uitdagingen in emotioneel geladen gebeurtenissen, die nog nooit eerder gezien zijn in een game.

Verder is de game gebaseerd op dezelfde engine als die van de KARA tech demo, die Quantic Dream ons in maart liet zien.

Beyond: Two Souls zal in het eerste kwartaal van 2013 (januari tot en met maart) verschijnen, exclusief voor de PlayStation 3. Momenteel kunnen we alvast genieten van de vrijgegeven E3 trailer en enkele screenshots!

No more articles