BioWare heeft Dragon Age 3: Inquisition officieel aangekondigd.

Dit volgende hoofdstuk uit de bekroonde RPG-franchise wordt momenteel ontwikkeld door BioWare Edmonton en BioWare Montreal. De game wordt eind 2013 uitgebracht en combineert de bekende BioWare-verhaalstijl met uitgebreide RPG-gameplay. Hiervoor wordt een nieuwe RPG-engine ontwikkeld met behulp van de bekroonde Frostbite 2-technologie van EA.

Aaryn Flynn, algemeen manager bij BioWare Edmonton en BioWare Montreal vertelt ons:

Het Dragon Age-team heeft bijna twee jaar aan Dragon Age 3: Inquisition gewerkt. We hebben goed gekeken naar alle spelersfeedback op eerdere games en onze fans om advies gevraagd. Ze hebben zich niet ingehouden, dus dat doen wij ook niet. Met Dragon Age 3: Inquisition willen we onze fans datgene bieden waar ze om vragen: een fantastisch verhaal vol essentiële keuzes, een gigantische wereld die je kunt verkennen, uitgebreide aanpassingsopties en tactische en intense gevechtsituaties.

Flynn vervolgt:

We waren ons er natuurlijk van bewust dat we hiervoor nieuwe technologie moesten aanwenden. Daarom werken we samen met DICE zodat we Frostbite 2 als basis kunnen gebruiken voor de engine die Dragon Age 3 zal aandrijven.

De Dragon Age-franchise heeft wereldwijd meer dan 80 prijzen ontvangen van critici. Er zijn tot nu toe al meer dan 8 miljoen exemplaren verkocht. Sinds de lancering van Dragon Age: Origins in 2009, zijn er onder andere boeken, een animatiefilm, comics en verzamel-items gebaseerd op de creatie van BioWare.

No more articles